Cupra: Με αμιγώς ηλεκτρικό κουπέ SUV στη Φρανκφούρτη

Cupra: Με αμιγώς ηλεκτρικό κουπέ SUV στη Φρανκφούρτη

Ο σπορ βραχίονας της SEAT, η Cupra, επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει στην ΙΑΑ 2019, τον Σεπτέμβριο, ένα πρωτότυπο και το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της, υπό τη μορφή ενός κουπέ SUV.

Μια εβδομάδα ύστερα από την πρώτη νύξη, η Cupra επαναλαμβάνει και μας δείχνει λίγο περισσότερο από το πρωτότυπο που θα παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ο σπορ βραχίονας της SEAT, αυθύπαρκτη εταιρεία από τις αρχές του 2018, μιλά για ένα αποκλειστικό μοντέλο. Δηλαδή, ένα αυτοκίνητο θα έχει τη δική του σιλουέτα και δεν θα είναι απλώς ένα αναθεωρημένο και βελτιωμένο SEAT. Αυτό θα είναι το δεύτερο αποκλειστικό μοντέλο της Cupra ύστερα από το Formentor.

Μια άλλη επιβεβαίωση για σήμερα: Το πρωτότυπο θα είναι 100% ηλεκτρικό. Θα βασίζεται δε, στη νέα πλατφόρμα ΜΕΒ, η οποία θα εγκαινιάσει την παρουσία της σε αυτοκίνητο παραγωγής με το Volkswagen ID.3. Φυσικά, το δελτίο των τεχνικών χαρακτηριστικών θα επικεντρώνεται στην απόδοση, δίνοντας λόγο ύπαρξης στην Cupra.

Η ανακοίνωση συνοδεύεται από μια φωτογραφία, η οποία δίνει μια καλύτερη εικόνα της σιλουέτας του αυτοκινήτου. Το πρώτο teaser έδειξε ένα κομμάτι του εμπρός μέρους με ένα χαμηλό, εμπροσθοκλινές καπό. Και βλέποντάς το, αναθαρρήσαμε ότι δεν θα πρόκειται για το πολλοστό SUV. Αλλά η Cupra λέει ότι το πρωτότυπο αυτό συνδυάζει «τη σιλουέτα ενός 4πορτου crossover, με το χαρακτήρα ενός SUV και την κομψότητα ενός σπορ κουπέ». Οπότε, μάλλον πρέπει να περιμένουμε ένα κόμπακτ, μυώδες και ψηλωμένο αυτοκίνητο. Η φωτεινή «υπογραφή» του πίσω φαναριού περικλείει τον λογότυπο της εταιρείας, ο οποίος φωτίζεται επίσης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube