Νέο Cupra Formentor: Για πρώτη φορά σε δημόσιο δρόμο [video]

Νέο Cupra Formentor: Για πρώτη φορά σε δημόσιο δρόμο [video]

Στο Σαλόνι της Γενεύης τον Μάρτιο, η Cupra μας έδειξε επισήμως το Formentor, ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό crossover και παρθενικό μοντέλο της νεοσύστατης φίρμας. Τώρα το βλέπουμε και στο δρόμο.

Εχθές, η Cupra έδωσε στη δημoσιότητα αρκετές φωτογραφίες που δείχνουν το πρωτότυπο Formentor στο φυσικό περιβάλλον του, σε έναν πραγματικό δρόμο, δίνοντάς μας μια γεύση από το μελλοντικό νέο μοντέλο της. Η τοποθεσία που επιλέχθηκε για τη φωτογράφηση ήταν το Cap de Formentor στη Mallorca στην Ισπανία, απ’ όπου προέρχεται και το όνομα του αυτοκινήτου.

Θα έχουμε πιθανώς πολύ περισσότερες ευκαιρίες να δούμε το Formentor σε διάφορα σεταρίσματα μέχρι το αυτοκίνητο να πάρει την τελική μορφή παραγωγής. Κάτι που δεν αναμένεται πριν από το 2020. 

Σε αυτό το τελευταίο στάδιο, το Formentor υποτίθεται ότι θα πρεσβεύει μια επανάσταση τόσο για τη μητρική SEAT όσο και τη νεοσύστατη Cupra. Όπως και το επερχόμενο Cupra Leon, με υβριδικό σύστημα κίνησης που στο θερμικό μέρος του περιλαμβάνει ένα δίλιτρο μοτέρ TSI, το νέο SUV θα αποδίδει 245 PS. Η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου DSG και του έξυπνου συστήματος DCC Chassis με δυνατότητα κλειδώματος του διαφορικού. Επιπλέον, μια μεγάλη μπαταρία θα προσφέρει πλήρως ηλεκτροκίνητη αυτονομία 50 km σε κύκλο WLTP, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων. Και η «επανάσταση» που προαναφέραμε συνίσταται σε αυτό ακριβώς, μιας και ούτε η μητρική, πόσω μάλλον η θυγατρική εταιρεία, δεν είχαν ποτέ τέτοια δυνατότητα.

Η Cupra, για το σχεδιασμό του Fomentor επέλεξε τη χαμηλή κοψιά ενός σπορ SUV, σιλουέτα για να «τονίσει την αθλητικότητά του», τραβώντας το βλέμμα του παρατηρητή όσο το δυνατόν προς το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Αν αυτός ήταν ο στόχος, όπως διατείνονται στην Cupra, βλέποντας τις φωτογραφίες θα λέγαμε ότι το πέτυχαν.

Προσώρας δεν είναι γνωστό πότε το αυτοκίνητο θα μπει σε παραγωγή ούτε πότε ακριβώς μέσα στο 2020 θα λανσαριστεί εμπορικά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube