Brexit: H Honda σταματά την παραγωγή στη Βρετανία

Brexit: H Honda σταματά την παραγωγή στη Βρετανία

Τα προβλήματα εφοδιασμού λόγω συμφόρησης στα βρετανικά σύνορα, ανάγκασαν τη Honda να σταματήσει εντελώς την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Swindon.

Honda Swindon car factory, UK

Η Honda έχει ήδη προγραμματίσει να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο, κλείνοντας το εργοστάσιό της στο Swindon το 2021. Η Honda θα συνεχίσει να εμπορεύεται τα αυτοκίνητά της στη χώρα, αλλά αυτά θα προέρχονται πλέον από τις Ηνωμένες Πολιτείες, περιλαμβανομένης και της υπόλοιπης Ευρώπης. Οι εργαζόμενοι στο Swindon, ωστόσο, βιώνουν ημέρες σχετικής «ελευθερίας», καθώς ο Ιάπωνας κατασκευαστής σταμάτησε κάθε δραστηριότητα στο Swindon από χτες.

Η παύση της δραστηριότητας στο Swindon δεν είναι πρόωρο κλείσιμο, αλλά κάτι το προσωρινό εξ αιτίας άλλου προβλήματος. Με το Brexit και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις, υπάρχουν ορισμένα σημεία συμφόρησης στα βρετανικά λιμάνια, στα οποία εκφορτώνονται κυρίως ανταλλακτικά για την κατασκευή αυτοκινήτων.

Αντιμετωπίζοντας την έλλειψη ορισμένων εξαρτημάτων, η Honda αναγκάστηκε έτσι να αναστείλει όλη την παραγωγή. Το γεγονός ότι ο περιορισμός κυκλοφορίας έχει μειωθεί στη Βρετανία και ότι η «συμφωνία» του Brexit δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, ενθαρρύνουν τους κατασκευαστές να εισάγουν μαζικά, πριν από την αλλαγή της κατάστασης και τους τελωνειακούς φόρους. Η συνέπεια είναι η κατάρρευση της τάξης στα βρετανικά λιμάνια.

Η Honda πιθανότατα δεν είναι ο μόνος κατασκευαστής που επηρεάζεται από αυτό το πρόβλημα, αλλά είναι ο πρώτη που δημοσιοποίησε το κλείσιμο ενός εργοστασίου. Άλλοι τομείς, όπως οικιακές συσκευές ή οι κατασκευές, επηρεάζονται επίσης από αυτές τις ελλείψεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube