BMW VBX6 με το πιο σκοτεινό μαύρο του κόσμου

BMW VBX6 με το πιο σκοτεινό μαύρο του κόσμου

Αυτή η X6 είναι βαμμένη σε απόχρωση με το υλικό Vantablack που απορροφά το 99% του φωτός.

Θέλοντας να κλέψει λίγο δημοσιότητα από την πρεμιέρα της ανταγωνιστικής Mercedes-Benz GLE Coupe, η BMW παρουσιάζει στη Φρανκφούρτη την BMW VBX6 - το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που είναι βαμμένο με το υλικό Vantablack - γνωστό και ως το πιο σκοτεινό μαύρο του κόσμου.

Το υλικό Vantablack VBx2 που εξελίχθηκε από την Surrey Nano Systems απορροφά πάνω από 99% του ορατού φωτός εξαλείφοντας τις αντανακλάσεις στο αμάξωμα της X6. Η απόχρωση του γερμανικού SUV είναι τόσο σκοτεινή που αλλοιώνει την αντίληψη που έχει ο θεατής για το αντικείμενο και από ορισμένες γωνίες το κάνει να μοιάζει δισδιάστατο.

BMW VBX6

Όπως βλέπουμε και από τις φωτογραφίες, οι δυναμικές γραμμές του αμαξώματος της X6 χάνονται στο απέραντο μαύρο, αντίθετα με τη φωτιζόμενη γρίλια και τα φωτιστικά σώματα που τονίζονται ακόμα περισσότερο.

Η ιδέα για το project ανήκει στον Christophe Koenig, υπεύθυνο τύπου για τις BMW X και η υλοποίηση έγινε σε συνεργασία με τις εταιρείες Levitation 29 και Surrey NanoSystems. Φυσικά το όχημα δεν προορίζεται για την παραγωγή καθώς το κόστος μιας τέτοιας βαφής θα ήταν απαγορευτικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Νέα BMW Χ6 [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube