BMW: Πρόγευση του αυτόνομου iNEXT

BMW: Πρόγευση του αυτόνομου iNEXT

Η BMW θα αποκαλύψει σε μερικές εβδομάδες ένα πρωτότυπο που θα προδιαγράφει το iNEXT, ένα ηλεκτρικό και αυτόνομο μοντέλο για το 2021. Και αυτή είναι η πρώτη γεύση της σιλουέτας του.

Στη γενική συνέλευση της BMW, ο Harald Krüger, ο επικεφαλής του ομίλου, έδωσε στους μετόχους μια μικρή γεύση του iNEXT. Αυτό το αυτόνομο ηλεκτρικό μοντέλο προαλείφεται για την επόμενη τεχνολογική ναυαρχίδα της γερμανικής φίρμας.

Ένα αυτοκίνητο που σημειολογικά θα διεγείρει τα πνεύματα με την πρωτοτυπία και την πρωτοπορία, όπως έκανε αντίστοιχα η BMW i8 το 2013. Για να μην συγχέεται με την ηλεκτρική μπερλίνα i4 που επιβεβαιώθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο, το iNEXT θα διατεθεί στο εμπόριο το 2021. Και η BMW έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο στο Dingolfing, στη Γερμανίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 12 αμιγώς ηλεκτρικά BMW μέχρι το 2025 [video]

Ο Harald Krüger είπε ότι ένα πρωτότυπο τύπου Vision θα παρουσιαστεί πριν από το τέλος του έτους, ίσως στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Το σκίτσο που βλέπουμε αναφέρεται σε αυτό στο πρωτότυπο. Αλλά υποψιαζόμαστε ότι η προκλητική σιλουέτα του έχει αναληφθεί από το μοντέλο παραγωγής. Μαντεύουμε λοιπόν ένα σχέδιο δύο όγκων και μια γυάλινη επιφάνεια της οποίας τα δύο «νύχια» στο ύψος της μεσαίας κολόνας τα έχουμε ήδη δει στο πρωτότυπο i Vision Dynamics.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: BMW i3 94Ah

Το iNEXT θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Πάνω απ’ όλα, όμως, αυτό που θα το κάνει ξεχωριστό είναι ότι θα πρόκειται για μοντέλο με υψηλό επίπεδο αυτόνομης οδήγησης, τουλάχιστον Επιπέδου 4, το τελευταίο στάδιο πριν από την πλήρη αυτονομία. Θα έχει δε το προνόμιο να εγκαινιάσει όλες τις προηγμένες τεχνολογίες της BMW στον τομέα αυτό. Και φυσικά θα είναι επίσης hyper-connected.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test ride: BMW Cruise e-Bike

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube