BMW 02 Reminicence Concept: Αναβίωση της πρώτης ηλεκτρικής BMW [video]

BMW 02 Reminicence Concept: Αναβίωση της πρώτης ηλεκτρικής BMW [video]

Ένα δίπορτο κουπέ με νοσταλγικό χαρακτήρα που θα μπορούσε να θεωρηθεί σύγχρονη μετενσάρκωση της BMW 1602 Elektro-Antrieb.

Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής David Obendorfer, γνωστός από τις νοσταλγικές δημιουργίες του με ρετρό χαρακτήρα παρουσίασε το τελευταίο του project που δεν είναι άλλο από την BMW 02 Reminiscence Conept.

Το δίπορτο κουπέ αποτελεί φόρο τιμής στο πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της βαυαρικής φίρμας - το BMW 1602 Elektro-Antrieb που παρουσιάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο. Η BMW είχε κατασκευάσει δύο αντίτυπα του μοντέλου που χρησιμοποιήθηκαν στα πλαίσια των αγώνων.

BMW 1602 Elektroantineb

Όπως και η εικονιζόμενη 1602 Elektro-Antrieb που είχε το πλαίσιο και το αμάξωμα της 1602, έτσι και η νέα 02 Reminicent Concept θα μπορούσε να βασίζεται στη σύγχρονη BMW 2 Series. Για αυτό το λόγο, ο σχεδιαστής επέλεξε να διατηρήσει παρόμοιες διαστάσει με το μοντέλο παραγωγής, με μήκος 4.510 mm, πλάτος 1.805 mm, ύψος 1.400 mm και μεταξόνιο 2.730 mm.

Στόχος του David Obendorfer ήταν να δημιουργήσει ένα όχημα με γνώμονα την απλότητα στις επιφάνειες και τις γραμμές, το οποίο να έχει αναφορές στον κλασικό σχεδιασμό των 1602/2002 και ταυτόχρονα να επικοινωνεί το ότι χρησιμοποιεί τεχνολογία μηδενικών ρύπων.

BMW 02

Όπως βλέπουμε από τα renderings των τρισδιάστατων μοντέλων, η 02 Reminicent Concept διατηρεί τα στρογγυλά φανάρια, τα λεπτά φλας και τα χαρακτηριστικά γραφικά στη μάσκα, τα οποία είναι καλυμμένα με ένα γκρι υλικό - όπως και η λεπτή kidney grille. Μερικά ακόμα στοιχεία που προέρχονται από τις 1602/2002 είναι το αιχμηρό ρύγχος "Shark Nose", η οριζόντια γραμμή που διατρέχει ολόκληρο το αμάξωμα, η γραμμή των παραθύρων και τα στρογγυλά πίσω φώτα.

Κατά τα άλλα, το πρωτότυπο έχει σύγχρονες αναλογίες και σχεδιαστικές λεπτομέρειες όπως οι μεγαλύτεροι προφυλακτήρες με πιο αεροδυναμικό σχεδιασμό, τα φουσκωμένα φτερά, οι τονισμένοι ώμοι και οι τροχοί μεγάλης διαμέτρου.

BMW 02

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η απλότητα ενώ έχουν ενσωματωθεί με έξυπνο τρόπο στοιχεία από τις μοντέρνες BMW. Πίσω από το ρετρό τριάκτινο τιμόνι βρίσκουμε ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων ενώ η κεντρική οθόνη αφής βρίσκεται στο μέσο του ταμπλό, πάνω από τους λεπτούς αεραγωγούς και τα στρογγυλά χειριστήρια του κλιματισμού.

Το δημιούργημα του David Obendorfer μπορεί να μην προορίζεται για την παραγωγή καθώς αποτελεί μια ανεξάρτητη σχεδιαστική μελέτη, όμως επικοινωνεί με τον καλύτερο τρόπο το όραμα του σχεδιαστή για μια αναβίωση της σχεδιαστικής ταυτότητας των παλιότερων μοντέλων της BMW.

Για να δείτε περισσότερες εικόνες και βίντεο από δημιουργίες του David Obendorfer όπως τα ψηφιακά πρωτότυπα FIAT 500 Coupé, FIAT 127, BMW CS Vintage Concept, Renault 4 Concept και Volkswagen T1 Revival αλλά και τα βαν Citroen Type H Anniversary van και Morris J-Type που έχουν βγει στην παραγωγή, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του σχεδιαστή πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube