Audi Sphere: Τρία σχέδια για αντίστοιχα μελλοντικά αυτοκίνητα [video]

Audi Sphere: Τρία σχέδια για αντίστοιχα μελλοντικά αυτοκίνητα [video]

Όχι ένα αλλά τρία νέα ηλεκτρικά πρωτότυπα θα παρουσιάσει η Audi στην έκθεση αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Μόναχο.

Sky Sphere, Grand Sphere και Urban Sphere, είναι τα τρία νέα πρωτότυπα που θα παρουσιάσει η Audi στους επόμενους μήνες, όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της Audi, Henrik Wenders και o επικεφαλής σχεδιασμού Mark Lichte.

Ο Wenders μίλησε για «συναρπαστικά πρωτότυπα αυτοκίνητα που θα επαναπροσδιορίσουν την έννοια της κινητικότητας όπως τη βλέπουμε σήμερα», προσθέτοντας ότι και τα τρία έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν μοναδικές εμπειρίες.

sky

Το σκίτσο για το Sky Sphere δείχνει ένα μακρύ, χαμηλό αυτοκίνητο με, ασυνήθιστα για ένα EV μακρύ καπό. Ο Wenders το ονόμασε «αυτοκίνητο οδηγού και αυτόνομο αυτοκίνητο ταυτόχρονα», υποδηλώνοντας ότι είναι μια μορφή σπορ δίπορτου κουπέ.

grand

Το σκίτσο Grand Sphere δείχνει μια μορφή κομψού grand tourer, το οποίο διαθέτει επίσης ένα μεγάλο μπροστινό μέρος, αλλά φαίνεται να έχει μεγαλύτερο αμάξωμα. Ο Lichte είπε ότι πρόκειται για «μια μεγάλη εμπειρία για όλες τις αισθήσεις».

urban

Το Urban Sphere έχει μια πιο συμπαγή φόρμα και παραπέμπει σε SUV αλλά και σε MPV. 

Η Audi δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα τρία νέα ηλεκτρικά πρωτότυπα, ούτε ανέφερε πόσο στενά συνδέονται με τα μελλοντικά μοντέλα παραγωγής της. Όλα αυτά θα τα μάθουμε πιθανότατα μετά την επίσημη παρουσίαση των τριών μοντέλων του «προγράμματος» Sphere στην έκθεση αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Μόναχο.

Η εταιρεία επεκτείνει επί του παρόντος τη γκάμα των E-tron και εργάζεται στο προηγμένο Project Artemis, ένα έργο που βασίζεται σε λογισμικό που θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα SSP EV του Volkswagen Group.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube