Audi RS 6 GTO: Φόρος τιμής στα 40 χρόνια quattro

Audi RS 6 GTO: Φόρος τιμής στα 40 χρόνια quattro

Ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο βασισμένο στο Audi RS 6 με ακόμα πιο επιθετική σχεδίαση και αγωνιστική φορεσιά.

Η Audi, στα πλαίσια του εορτασμού 40 ετών από την πρώτη εμφάνιση του quattro, παρουσίασε ένα πολύ ιδιαίτερο πρωτότυπο - το Audi RS 6 GTO.

Το μοντέλο ξεκίνησε από μια ιδέα φοιτητών που έκαναν πρακτική στο εργοστάσιο Neckarsulm της Audi και ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια του υπεύθυνου σχεδιασμού Marc Lichte. Όπως είναι εμφανές από τις εικόνες, αποτελεί φόρο τιμής στο αγωνιστικό Audi 90 quattro IMSA GTO που είχε μια επιτυχημένη καριέρα στο αμερικανικό πρωτάθλημα τη δεκαετία του '90 με τον Hans-Joachim Stuck πίσω από το τιμόνι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Συλλεκτικό Audi TT RS 40 years of quattro

Η αγωνιστική φορεσιά συνδυάζει ασημί, γκρι, κόκκινο και μαύρο, με τεράστια αεροδυναμικά καλύμματα των τροχών σε λευκό. Οι επεμβάσεις όμως δε σταματούν εκεί καθώς έχουμε πιο επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο με φουσκωμένα φτερά, μεγαλύτερο σπλίτερ, καλυμμένο το άνω τμήμα της εξάγωνης γρίλιας, εισαγωγές αέρα στο καπό, μαρσπιέ με ενσωματωμένες απολήξεις της εξάτμισης, μεγάλη αεροτομή, εσοχές δίπλα από τα φώτα που απέκτησαν φιμέ κρύσταλλα και ένα τεράστιο διαχύτη που ενσωματώνει και το τρίτο φως.

Audi RS 6 GTO

 

Από την καμπίνα έχουν αφαιρεθεί οι πίσω θέσεις, έχει προστεθεί ρολ κέιτζ, και αγωνιστικά ανθρακονημάτινα Recaro εμπρός με κόκκινες ζώνες έξι σημείων. Η πολεμική ατμόσφαιρα συμπληρώνεται από το δίχτυ ασφαλείας στα εμπρός παράθυρα και το συνδυασμό ανθρακονημάτινων επενδύσεων και Alcantara.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ABT RS6-R: Η ισχυρότερη έκδοση του Audi RS 6 Avant με 740 PS [video]

Δε γνωρίζουμε αν οι μηχανικοί της Audi έχουν επέμβει στα μηχανικά μέρη του RS 6 GTO, πάντως το εργοστασιακό RS 6 Avant είναι ήδη αρκετά ισχυρό με τον bi-turbo V8 4,0 λίτρων να αποδίδει 600 PS και 800 Nm.

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο της Audi δεν αναμένεται να οδηγήσει σε κάποια έκδοση παραγωγής, καθώς κατασκευάστηκε περισσότερο για λόγους επίδειξης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube