Συλλεκτικό Audi TT RS 40 years of quattro

Συλλεκτικό Audi TT RS 40 years of quattro

Έκδοση περιορισμένης παραγωγής του Audi TT RS για τα 40 χρόνια του quattro.

Με αφορμή τα 40 χρόνια quattro, η Audi παρουσίασε μια ειδική έκδοση του TT RS η οποία θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Γερμανίας σε περιορισμένο αριθμό 40 μονάδων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Ανανεωμένο Audi TT RS [video]

Το Audi TT RS 40 years of quattro φορά τον πεντακύλινδρο κινητήρα 2.5 TFSI που αποδίδει 400 PS και 480 Nm (όπως και στο TT RS). Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη S tronic 7 σχέσεων και του συστήματος μόνιμης τετρακίνησης quattro. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,7" ενώ η τελική ταχύτητα έχει αυξηθεί στα 280 km/h για τη συγκεκριμένη έκδοση. Φυσικά υπάρχει και το σύστημα Audi Drive Select που επηρεάζει την αίσθηση του τιμονιού, τη συμπεριφορά του κιβωτίου, την απόκριση του κινητήρα, τον ήχο της εξάτμισης και την ενεργή σπορ ανάρτηση με τεχνολογία Magnetic ride, ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού.

Audi TT RS 40 Years of quattro

Αισθητικά, το Audi TT RS 40 years of quattro ξεχωρίζει από την απόχρωση Alpine white που συνδυάζεται με γραφικά σε κόκκινο, γκρί και σκούρο γκρι. Η φορεσιά παραπέμπει στο αγωνιστικό Audi Sport quattro S1 με το οποίο ο Walter Röhrl κέρδισε το Pikes Peak το 1987.

Το καπό έχει εισαγωγή αέρα με gloss carbon που συμβάλλει στην ψύξη του κινητήρα, ενώ το αυτοκίνητο φορά πλήρες αεροδυναμικό πακέτο που περιλαμβάνει πτερύγια στον εμπρός προφυλακτήρα, σπλίτερ, σταθερή αεροτομή και διαχύτη - όλα τους βαμμένα σε gloss black απόχρωση. Έχουμε επίσης λευκές ζάντες 20" που κρύβουν πίσω τους κόκκινες δαγκάνες φρένων, επιγραφή quattro στις πόρτες, matt πίσω παράθυρα με το λογότυπο “40 years of quattro” καθώς και μαύρη απόχρωση για τα μαρσπιέ, τους καθρέφτες, το έμβημα της Audi κτλ.

Audi TT RS 40 Years of quattro

Στο εσωτερικό, μια (προαιρετική) ανθρακονημάτινη μπάρα έχει πάρει τη θέση των πίσω καθισμάτων μειώνοντας το βάρος του οχήματος κατά 16 kg και αυξάνοντας την ακαμψία. Η καμπίνα έχει επενδύσεις από μαύρο Alcantara σε πόρτες και το τιμόνι RS sport, μαύρο δέρμα με λευκές ραφές στα υποβραχιόνια και το κεντρικό τούνελ, λευκές λεπτομέρειες στην κεντρική κονσόλα και τις χειρολαβές, και καθίσματα RS sport που συνδυάζουν Nappa leather και Alcantara. Τον συλλεκτικό χαρακτήρα της έκδοσης υπογραμίζει μια αριθμημένη πλακέτα στον επιλογέα ταχυτήτων του S tronic και το λογότυπο "40 years of quattro" που είναι ραμμένο στα καθίσματα.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το Audi TT RS 40 years of quattro θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο στην αγορά της Γερμανίας για 40 πελάτες. Η διάθεσή του ξεκινά μέσα στο μήνα με τιμή 114.040 ευρώ.

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube