Aston Martin Vanquish Zagato concept

Aston Martin Vanquish Zagato concept

Το Villa d’ Este concours d’ elegance υποκλίνεται στην κομψότητα και στην ομορφιά της Aston Martin Vanquish Zagato concept.

Είναι η πρώτη συνεργασία της Aston Martin με τον ιταλικό οίκο από την V12 Zagato του 2011. Και η πέμπτη συνολικά τέτοιου είδους συνεργασία. Η αρχή είχε γίνει το 1960 με την DB4 GT Zagato.

Η σχεδίαση συνδυάζει στοιχεία των κλασικών Aston Martin με τις σπορ και ιδιαίτερες πινελιές της Zagato όπως τα δύο φουσκώματα στην οροφή, οι τονισμένοι ώμοι των πίσω φτερών και τα στρογγυλά φώτα της ουράς. Το concept αντλεί έμπνευση από την One-77, το σουπερκαρ του James Bond στην τελευταία του ταινία. Και από το CC100 concept. Οι πιο παρατηρητικοί φίλοι της Aston Martin θα εντοπίσουν επίσης την χαρακτηριστική γραμμή LED, από την Vulcan.

Το εσωτερικό της Vanquish Zagato concept είναι φτιαγμένο με τα πολύτιμα υλικά, την απόλυτη προσοχή στην λεπτομέρεια και την ποιότητα που χαρακτηρίζει κάθε Aston Martin. Εδώ υπάρχουν μερικά στοιχεία που υπογραμμίζουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα. Όπως η ιδιαίτερη πλέξη του ανθρακονήματος που συνδυάζεται με ανοδιωμένο χαλκό και δέρμα δίνοντας στο ταμπλό πολυτελή όψη και χορταστική αίσθηση σπορ πολυτέλειας. Το χαρακτηριστικό Ζ της Zagato είναι ραμμένο στα καθίσματα, στις επενδύσεις των θυρών και χαραγμένο στην κεντρική κονσόλα.

Μικρές αλλαγές έχουν γίνει στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ο V12 των 5,9 λίτρων της Vanquish έχει φτάσει τα 600 PS, από 575. Η Aston Martin δεν έχει ανακοινώσει παραγωγή, αλλά οι προηγούμενες συνεργασίες των δύο εταιρειών όπως η προαναφερόμενη V12 Zagato μας δίνει ελπίδες.

[Πηγή Aston Martin

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube