Αναβίωση της θρυλικής BMW 2002 turbo [video]

Αναβίωση της θρυλικής BMW 2002 turbo [video]

Η BMW παρουσιάζει ένα concept βασισμένο στην M2 για να τιμήσει το εμβληματικό της μοντέλο.

Η BMW 2002 Hommage είναι ένα πρωτότυπο βασισμένο στην Μ2 που η βαυαρική εταιρεία παρουσιάζει σήμερα στο κοινό στο Villa d’Este concours d’elegance στην Ιταλία.

Αυτό τον τρόπο διάλεξε η BMW για να γιορτάσει την 50η επέτειο ενός εμβληματικού της μοντέλου: Της 2002 turbo. Το εργοστάσιο περιγράφει την 2002 Hommage ως μια σχεδιαστική άσκηση, μια εικόνα του πως φαντάζονται σήμερα τα δημιουργικά μυαλά της εταιρείας το αρχικό μοντέλο.

Βασισμένο στην υπάρχουσα M2, το concept είναι ακόμα πιο χαμηλό, με συμπαγείς αναλογίες και μικρούς προβόλους, πάνω σε ένα μακρύ μεταξόνιο. Η νέα διαμόρσφωση του εμπρός μέρους αναπαριστά στο... αύριο το χαρακτηριστικό ρύγχος καρχαρία της 2002 και άλλων μοντέλων της μάρκας από το παρελθόν. Αεροδυναμικές λεπτομέρειες όπως τα μεγαλύτερα σπόιλερ εμπρός και πίσω και οι εισαγωγές αέρα, εκτός από τον ρόλο τους στην αισθητική, συμβάλουν στην παραγωγή κάθετης δύναμης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΒΙΝΤΕΟ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ BMW i8 ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Αντιγράφοντας την χαρακτηριστική γαλάζια, μπλε και κόκκινη ρίγα περιμετρικά του αμαξώματος, το 2002 Hommage έχει μια ζώνη από ανθρακονήματα, στο ύψος της βασικής γραμμής, η οποία χωρίζει το αυτοκίνητο στα δύο. Στο πάνω μέρος,στην οροφή, στις κολόνες και στο καπό του κινητήρα και στο κάλυμμα του χώρου αποσκευών η βαφή είναι ματ. Ενώ στο κάτω μέρος χρησιμοποιείται γυαλιστερή βαφή, με ακμές να δίνουν στα πλαινά μια τρισδιάστατη όψη.

Οι πρησμένοι θόλοι και τα ξεχειλωμένα φτερά που πασχίζουν να καλύψουν τους τροχούς είναι μια σαφής αναφορά στην 2002 turbo με τα φαρδύτερα μετατρόχια και τις προσθήκες στα φτερά που είχε κατασκευαστεί προκειμένου να πάρει ομολογκασιόν για τους αγώνες. Όπως και η BMW 2002 το concept έχει δύο μονούς προβολείς εμπρός, και τα φλάς είναι μια ξεχωριστή μονάδα. Στην περίπτωση του concept είναι μέσα στην ζώνη από ανθρακονήματα. Οι τροχοί είναι 20 ιντσών, δίχρωμοι, και κρύβουν μέσα τους τις βαμμένες σε χρυσό χρώμα δαγκάνες των φρένων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΒΙΝΤΕΟ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ BMW M3

«Ακριβώς πριν 50 χρόνια, η 2002 άνοιξε μια εποχή επιτυχιών για την BMW. Αυτό το μαζεμένο κουπέ είναι ένα από τα σημαντικότερα αυτοκίνητα στην στην διαμόρφωση της σημερινής εικόνας της εταιρείας» εξηγεί ο Adrian van Hooydonk, επικεφαλής σχεδιασμού της BMW. «Η 2002 ήταν η κορυφή της τότε γκάμας μας και το πρώτο αυτοκίνητο κανονικής παραγωγής στην Ευρώπη με τούρμπο. Ήταν ένα τεχνολογικό ορόσημο. Η BMW 2002 Hommage είναι ο τρόπος μας να τιμήσουμε όλα αυτά τα σημαντικά επιτεύγματα».

Δεν έχουν ανακοινωθεί αλλαγές στα μηχανικά μέρη σε σχέση με την BMW M2 στην οποία βασίζεται.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube