Μια μοναδική Aston Martin Shooting Brake από τον Zagato

Μια μοναδική Aston Martin Shooting Brake από τον Zagato

Ο ιταλικός οίκος Zagato ετοίμασε μια μοναδική έκδοση Shooting Brake της Aston Martin Virage για έναν εκλεκτό του πελάτη.

Η σχέση του σχεδιαστικού οίκου Zagato με την Aston Martin κρατάει χρόνια. Η Aston Martin Virage Shooting Brake είναι το τελευταίο του δημιούργημα και μια ακόμα συνεισφορά του οίκου στον εορτασμό των 100 χρόνων της βρετανικής φίρμας.

Η Virage Shooting Brake ολοκληρώνει την τριλογία του Zagato για τα 100 χρόνια της Aston Martin. Είχαν προηγηθεί οι Aston Martin DBS Coupe και DB9 Spider που είχε παρουσιάσει ο Zagato το καλοκαίρι του 2013. Και ενώ η DBS Coupe είχε φτιαχτεί για έναν Ιάπωνα και η DB9 Spider για έναν Αμερικανό συλλέκτη, η Virage Shooting Brake αγοράστηκε από Ευρωπαίο. Έτσι οι άνθρωποι του Zagato είναι περήφανοι για το ότι τα τρία επετειακά μοντέλα που έφτιαξαν με βάση τρία διαφορετικά μοντέλα της Aston Martin πήγαν σε τρεις διαφορετικούς πελάτες, σε τρεις διαφορετικές ηπείρους.

Η Virage Shooting Brake είναι λοιπόν ένα μοντέλο που ακολουθεί την ίδια σχεδιαστική γλώσσα τα δύο προηγούμενα, συνδυασμένη με περισσότερη πρακτικότητα. Το αμάξωμά της είναι shooting brake, δηλαδή ένα τρίπορτο station wagon με σπορ χαρακτήρα. Κάτω από το καπό της κρύβεται ένας 6λιτρος V12 που αποδίδει σχεδόν 500 PS, χωρίς αλλαγές σε σχέση με τη συμβατική Aston Martin Virage, η οποία δεν παράγεται πλέον.

[Πηγή: Zagato]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube