Ανοιχτό υβριδικό Toyota Aqua Air Concept στο Τόκιο

Ανοιχτό υβριδικό Toyota Aqua Air Concept στο Τόκιο

Ένα υβριδικό cabrio με διαστάσεις σουπερμίνι θα παρουσιάσει η Toyota στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο στα τέλη Νοεμβρίου.

Τα υβριδικά συστήματα κίνησης εισχωρούν σε όλο και περισσότερες κατηγορίες. Το πρωτότυπο Toyota Aqua Air που θα δούμε στο Τόκιο, δίπλα στο Toyota JPN Taxi Concept, θα είναι το πρώτο υβριδικό cabrio με διαστάσεις supermini.

Με μήκος 3,99, πλάτος 1,69 και μεταξόνιο 2,55 m, το Toyota Aqua Air Concept έχει διαστάσεις αντίστοιχες ενός Toyota Yaris. Με το Yaris Hybrid μοιάζει άλλωστε και το εμπρός μέρος του σκίτσου που δόθηκε στη δημοσιότητα, αν και έχει διαφορετικά φανάρια και σαφώς πιο επιθετικό προφυλακτήρα.

Κάτω από το καπό του Toyota Aqua Air Concept βρίσκεται ένας 1.500άρης βενζινοκινητήρας που δουλεύει σε κύκλο Atkinson και σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδουν 100 PS. Η κίνηση φτάνει στους εμπρός τροχούς μέσω ενός κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT), ενώ σύμφωνα με την Toyota η κατανάλωσή του θα περιορίζεται σε 2,8 lt/100 km.

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 23 Νοεμβρίου με 1 Δεκεμβρίου. Μέχρι τώρα έχουμε πάρει μια γεύση για το τι πρόκειται να παρουσιάσουν οι BMW, Daihatsu, Lexus, Mazda, Mitsubishi, Nissan και Suzuki.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube