Αποκαλύφθηκε το Nissan BladeGlider Concept [video]

Αποκαλύφθηκε το Nissan BladeGlider Concept [video]

Το BladeGlider της Nissan είναι κάτι παραπάνω από πρωτότυπο.

Η Nissan αποκάλυψε σήμερα το BladeGlider Concept, λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίασή του στην έκθεση του Τόκιο.

Σχεδιασμένο, όχι απλά για επίδειξη δυνατοτήτων, αλλά για να βγει στην παραγωγή, το ηλεκτρικό Nissan BladeGlider Concept διαθέτει σχεδίαση που παραπέμπει στο αγωνιστικό Deltawing και θα βγει στην παραγωγή μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Το σχήμα τύπου “delta wing” με το εμπρός μετατρόχιο του ενός μέτρου, υπόσχεται μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση και αυξημένη ευελιξία, ενώ σε συνδυασμό με το μελετημένο αεροδυναμικά ανθρακονημάτινο πάτωμα προσφέρει αρκετή πρόσφυση στο ηλεκτρικό roadster της Nissan, αποφεύγοντας έτσι τα επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα.

Η ανοιχτή καμπίνα του BladeGlider Concept διαθέτει τριθέσια διάταξη που θυμίζει αυτήν της θρυλικής McLaren F1 και τιμόνι που παραπέμπει σε αεροσκάφος. Η εικόνα της ενισχύεται ακόμα πιο πολύ χάρη στην χρήση μεταλλικών διακοσμητικών και φυσικά τον ιδιαίτερα προηγμένο ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Η Nissan δεν ανακοίνωσε ακόμα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά σύμφωνα με την ίδια το πρωτότυπο έχει ενσωματωμένους ηλεκτροκινητήρες στους πίσω τροχούς, που παίρνουν ενέργεια από μπαταρίες ιόντων λιθίου που βρίσκονται πίσω και χαμηλά στο πάτωμα. Ακόμα, η κατανομή βάρους του BladeGlider Concept είναι 30/70 εμπρός/πίσω και το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από CFRP (Carbon Fibre Reinforced Plastic).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube