Alfa Romeo "Nivola" βασισμένη στην 4C

Alfa Romeo "Nivola" βασισμένη στην 4C

Μια δημιουργία του σχεδιαστή Ugur Sahin

Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Ugur Sahin παρουσίασε την τελευταία δημιουργία του, η οποία βασίζεται στα μηχανικά μέρη της Alfa Romeo 4C. Το μοντέλο είναι εμπνευσμένο από τη θρυλική Stradale 33 του 1967 και απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν ένα πιο ιδιαίτερο, σπάνιο και ακριβό περιτύλιγμα για την Alfa Romeo τους.

Alfa Romeo Nivola

Η ιδέα για τη μετατροπή ήρθε στον Ugur Sahin όταν είδε την Alfa 33 Stradale στην περσινή εκδήλωση Pebble Beach Concours ενώ το όνομα "Nivola" επιλέχθηκε ως φόρος τιμής στον Tazio Nuvolari ο οποίος σημείωσε αρκετές νίκες σε Mille Miglia, Targa Florio και Le Mans οδηγώντας αγωνιστικά μοντέλα της Alfa Romeo

Η επιλογή του ανθρακονημάτινου σασί της 4C έγινε για λόγους ευκολίας στην παραγωγή αλλά και χαμηλού βάρους, όμως δημιούργησε αρκετές δυσκολίες στο θέμα των αναλογιών, μιας και το ιταλικό sportscar διαφέρει σημαντικά από την 33 Stradale. Έτσι, ο Ugur Sahin επέλεξε να μακρύνει την ουρά, επεκτείνοντας τα πίσω φτερά ενώ όλα τα μέρη του αμαξώματος έχουν ανασχεδιαστεί εκτός από το παρμπρίζ και τα πλευρικά παράθυρα.

Alfa Romeo Nivola

Από πλευράς μηχανικών μερών, δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με την 4C, στην οποία ο κεντρικά τοποθετημένος κινητήρας 1,8 λίτρων αποδίδει 240 PS, στέλνοντας την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Η "Nivola" που δεν έχει σχέση με το σχεδιαστικό τμήμα της ιταλικής φίρμας, δεν υπάρχει ακόμη σε φυσική μορφή (οι εικόνες είναι ψηφιακά renderings). Παρόλα αυτά, αν υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον, είναι δυνατή η παραγωγή της σε πολύ περιορισμένο αριθμό με αμάξωμα από ανθρακονήματα ή αλουμίνιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube