Ούτε φανταζόσουν ότι υπάρχουν τέτοια Toyota

Ούτε φανταζόσουν ότι υπάρχουν τέτοια Toyota

Βαρετή η Toyota; Για δες αυτά τα τέσσερα πρωτότυπα και ξανασκέψου το.

Toyota

Μερικές φορές, τα πρωτότυπα μας παρέχουν μία προεπισκόπηση μελλοντικών μοντέλων παραγωγής. Άλλες φορές, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν απλώς να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας και να σφυγμομετρήσουν τις αντιδράσεις του κοινού. Κάποιες φορές όμως, τα πρωτότυπα είναι τόσο ριζοσπαστικά, που οι εταιρείες δεν τολμούν καν να μας τα δείξουν. Να, όπως αυτά εδώ τα τέσσερα Toyota.

Η ιαπωνική εταιρεία τα θεώρησε τόσο ακραία, που δεν έφτασαν ποτέ ούτε στον εκθεσιακό χώρο, πόσο μάλλον στις αντιπροσωπείες.

Κάποια πρωτότυπα είναι τόσο φουτουριστικά και ριζοσπαστικά, που οι εταιρείες δεν τα δείχνουν καν στο κοινό. Να, όπως έκανε η Toyota με τούτα εδώ τα τέσσερα πρωτότυπα

Η Toyota τα αποκαλεί «κρυμμένα διαμάντια». Δημιουργήθηκαν στο σχεδιαστικό κέντρο της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Καλιφόρνια και κρύφτηκαν πίσω από κλειστές πόρτες. Τώρα, η Toyota μάς τα συστήνει, έστω και ψηφιακά.

Toyota Future High Performance

Toyota

Το 1989, η Toyota παρήγγειλε στην Καλιφόρνια ένα υπερ-αεροδυναμικό σπορ μοντέλο, περισσότερο για να αποτελέσει πλατφόρμα νέων τεχνολογιών. Το Future High Performance διέθετε πλήρως καλυμμένους μπροστινούς τροχούς και κινητήρα που αναδυόταν από το αμάξωμα με το πάτημα ενός κουμπιού, ώστε να μπορεί να ψύχεται κατά την οδήγηση. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Toyota αναβιώνει τη θρυλική Toyota Celica

Φυσικά, τίποτα τόσο ριζοσπαστικό δεν έφτασε ποτέ στην παραγωγή, ούτε το αμάξωμα ούτε οι επιμέρους ιδέες.

Toyota Unnamed EV

Toyota

Πριν καν υπάρξει το Prius, η Toyota σχεδίασε ένα χαριτωμένο δίπορτο ηλεκτρικό χάτσμπακ. Το έντονα κεκλιμένο μπροστινό μέρος κι οι επίπεδες επιφάνειες προσέδωσαν εξαιρετική αεροδυναμική, ενώ τα πολύ λεπτά ελαστικά μείωναν την τριβή κύλισης.

Toyota X86D

Toyota

Εμπνευσμένο από την Toyota GR86, οι Καλιφορνέζοι δημιούργησαν μια 4θυρη shooting brake έκδοση του -νέου τότε- σπορ μοντέλου. Είχε τον ίδιο επίπεδο 4κύλινδρο κινητήρα και μια καμπίνα προσανατολισμένη στον οδηγό. 

Δυστυχώς, η Toyota αποφάσισε να μην δώσει το πράσινο φως για να μπει στην παραγωγή. Ίσως παραήταν μπροστά από την εποχή του, ενώ τώρα δείχνει πιο ταιριαστό.

Scion NYC

Toyota

Σχεδιασμένο για να αποτελέσει ένα προσιτό αυτοκίνητο πόλης, το εύστοχης ονομασίας Scion NYC φαίνεται πολύ φουτουριστικό. Οι γυάλινες επιφάνειές του θυμίζουν θερμοκήπιο, ενώ το μικροσκοπικό μπροστινό άκρο με τα δύο κάθετα φωτιστικά σώματα που προεξέχουν από το καπό φέρνουν στο νου κάποιο έντομο. Ειδικά σε αυτό το χρώμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα συλλεκτική έκδοση Toyota GR Yaris WRC Special Edition

Οι μπροστινοί επιβάτες ουσιαστικά στέκονται όρθιοι μέσα στο αυτοκίνητο, απλώς ακουμπισμένοι στις πλάτες των καθισμάτων, ενώ τα αναδιπλούμενα καθίσματα στο πίσω μέρος επιτρέπουν δύο επιπλέον επιβάτες.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube