Μία Lancia Delta Futurista ντυμένη στα χρώματα της Martini Racing

Μία Lancia Delta Futurista ντυμένη στα χρώματα της Martini Racing

Το εικοστό και τελευταίο αντίτυπο της Lancia Delta Futurista ξυπνά μνήμες από άλλες εποχές. Ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο, ντυμένο με έναν αντίστοιχα ξεχωριστό χρωματισμό.

Πριν από τέσσερα χρόνια γράφαμε για την Automobili Amos και το φιλόδοξο πλάνο της να δημιουργήσει μία σύγχρονη εκδοχή της Lancia Delta. Ο στόχος του Eugenio Amos ήταν να κατασκευάσει συνολικά 20 αντίτυπα από αυτό ονόμαζε Delta Futurista, ένα «γνήσιο, αναλογικό, ωμό και ουσιαστικό» αυτοκίνητο που παρέπεμπε ευθέως στις χρυσές εποχές της Integrale. 

Και πράγματι, έτσι έγινε, με τον Ιταλό κατασκευαστή να αποκαλύπτει πλέον το τελευταίο κομμάτι, το οποίο είναι ντυμένο στα χρώματα της Martini Racing. Κοιτώντας το θαρρείς πως είναι έτοιμο να μπει στην πρώτη ειδική, σαν ένα καθαρόαιμο Group A. Ένα τόσο όμορφο, όσο και άγριο δημιούργημα, το οποίο βέβαια δεν έχει σχέση με αγώνες. 

Η βάση της κάθε Delta Futurista είναι ένα αυθεντικό σασί Lancia Delta Integrale 16V, το οποίο όμως έχει δεχτεί αρκετές βελτιώσεις και ενισχύεται από ένα ειδικά σχεδιασμένο roll cage. Αντίστοιχα επανασχεδιασμένες είναι οι μπροστινές αναρτήσεις, ώστε να περιορίζουν την υποστροφή των αυθεντικών Integrale και να προσφέρουν καλύτερη ακρίβεια. 

lancia-delta-futurista-martini-racing

Στο αμάξωμα έχει γίνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, ώστε να περιορίζεται το συνολικό βάρος στα 1.250 kg. Ο κινητήρας, με τη σειρά του, είναι δίλιτρος με απόδοση άνω των 300 PS. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός αντίστοιχα εξελιγμένου συστήματος μετάδοσης. Η τελική του αυτοκινήτου είναι 230 km/h ενώ το κόστος της μετατροπής ανέρχεται σε €350.000. 

Μία λεπτομέρεια που αξίζει να αναφερθεί είναι πως στο site της εταιρίας μπορεί κανείς να βρει φωτογραφίες για καθένα από τα 20 συνολικά αντίτυπα που έχουν κατασκευαστεί, τα οποία είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Για όσους τώρα ήθελαν και δεν πρόλαβαν, η Automobili Amos προετοιμάζεται για το επόμενο project της, την παραγωγή δέκα Lancia Delta Safarista. Μίας πιο extreme μετατροπής εμπνευσμένης από τη Lancia Delta που κέρδισε στο ράλι σαφάρι του 1988, με κόστος περί τα €570.000!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube