Cupra DarkRebel με σάρκα και οστά [video]

Cupra DarkRebel με σάρκα και οστά [video]

Στο πλαίσιο του Σαλονιού του Μονάχου, οι Ισπανοί παρουσίασαν ένα φυσικό πρωτότυπο του Cupra DarkRebel, του ηλεκτρικού shooting brake που μέχρι τώρα υπήρχε μόνο ψηφιακά στο Metaverse.

Τον περασμένο Απρίλιο, η ισπανική φίρμα αποκάλυψε το Cupra DarkRebel, ένα εικονικό πρωτότυπο που υπήρχε μόνο στο στο Metahype, στον χώρο της CUPRA στο Metaverse. 

Το ηλεκτρικό shooting brake ήταν το αποτέλεσμα των συνεισφορών από θαυμαστές της κορυφαίας θυγατρικής της SEAT μέσω του Hyper Configurator.

Το Cupra DarkRebel μπορεί να μην έχει άμεση συνέχεια, αλλά πολλά σχεδιαστικά στοιχεία θα μπορούσαν να επιστρέψουν σε μελλοντικά μοντέλα της φίρμας

Cupra DarkRebel

Εν τω μεταξύ, οι άνθρωποι της Cupra στο Martorell δεν έμειναν αδρανείς και κατά τη διάρκεια της Volkswagen Group Night, την παραμονή της IAA στο Μόναχο, παρουσίασαν ένα φυσικό πρωτότυπο του Cupra DarkRebel, πιστό αντίγραφο της ψηφιακής έκδοσης, το οποίο θα εκτεθεί προς επίδειξη στους επισκέπτες της ΙΑΑ έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Το Cupra DarkRebel έχει τη μορφή shooting brake με αιχμηρά άκρα και φιλοξενεί μόνο δύο επιβάτες. Με μπόλικη καλή θέληση, θα μπορούσαμε να δούμε μια ισπανική Ferrari 812 Superfast στο προφίλ ή έναν πνευματικό διάδοχο του Volkswagen Scirocco.

Cupra DarkRebel

Ωστόσο, το πρωτότυπο ξεχωρίζει και με τις ασυνήθιστες εξωτερικές διαστάσεις του. Με μήκος μόλις 4,5 μέτρα, και δυσανάλογο πλάτος που φτάνει τα 2,2 m και ύψος μόλις 1,3 μέτρα. Συνεπώς, το Cupra DarkRebel θα δυσκολευόταν να παρκάρει σε μια τυπική θέση στάθμευσης, αλλά το πρόβλημα θα ήταν μεγαλύτερο σε ένα υπόγειο γκαράζ, καθώς θα απαιτούσε ελεύθερο ύψος 2,2 m για να ανοίξουν οι πόρτες του.

Τόσο έξω όσο και μέσα, το Cupra DarkRebel είναι χτισμένο γύρω από μια κεντρική ράχη για να παρέχει την απαραίτητη ακαμψία, όπως η καρίνα ενός ιστιοφόρου. Ωστόσο, έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στον φωτισμό του.

Cupra DarkRebel

Έτσι, όχι μόνο φωτίζεται ο λογότυπος της φίρμας, αλλά το πρωτότυπο έρχεται επίσης με μια νέα φωτεινή υπογραφή για τα φώτα ημέρας που αποτελούνται από πολλά τρίγωνα. 

Στο εσωτερικό, το φως επίσης παίζει σημαντικό ρόλο. Έτσι, «τα συναισθήματα και οι εμπειρίες των επιβατών διεγείρονται από φωτεινά εφέ».

Cupra DarkRebel

Ακόμη και μέρη του τιμονιού, που παρεμπιπτόντως έχει ασυνήθιστο σχήμα, φωτίζονται. Το χρώμα του φωτισμού εξαρτάται από την επιλεγμένη ρύθμιση - Square, Cube ή Infinity (Τετράγωνο, Κύβος ή Άπειρο) - το οποίο, παρεμπιπτόντως, επηρεάζει επίσης το εξωτερικό του αυτοκινήτου και τα ηχητικά εφέ.

Σε αντίθεση με το UrbanRebel, το οποίο θα παράγεται ως Raval, το Cupra DarkRebel μπορεί να μην έχει άμεση συνέχεια, αλλά πολλά σχεδιαστικά στοιχεία θα μπορούσαν να επιστρέψουν σε μελλοντικά μοντέλα της φίρμας. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να περιμένουμε για να δούμε...
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube