Πουλούν την F430 που τους αγόρασε ο Michael Schumacher

Πουλούν την F430 που τους αγόρασε ο Michael Schumacher

Η οικογένεια Schumacher βγάζει στο σφυρί τη Ferrari F430 που τους είχε κάνει δώρο ο Michael.

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν από το ατύχημα Michael Schumacher στο σκι το 2013. Η οικογένειά του έχει περάσει πολύ δύσκολες στιγμές για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα έξοδα νοσηλείας του επτά φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1.

Αναγκάστηκαν κατά καιρούς να πουλήσουν αυτοκίνητα, ακίνητα και διάφορα αναμνηστικά. Τώρα, η σύζυγός του αποφάσισε να πουλήσει τη Ferrari F430 που είχε δωρίσει στην οικογένεια ο ίδιος ο Michael Schumacher πριν 18 χρόνια.

Με 15μελές ιατρικό τιμ να μπαινοβγαίνει κάθε μέρα στο σπίτι τους στην Ελβετία, οι Schumacher πουλούν διάφορα συλλεκτικά αντικείμενα για να αντεπεξέλθουν στα έξοδα

Πρόκειται για μια F430 Spider που αγόρασε ο Γερμανός οδηγός το 2005. Το μοντέλο πωλείται στη χώρα διαμονής του, την Ελβετία. Είναι αριστερότιμο, βαμμένο Rosso Corsa με μπεζ εσωτερικό.

Michael Schumacher

Η F430 αντικατέστησε τη Ferrari 360. Τροφοδοτείται από έναν ατμοσφαιρικό V8 4,3 lt που αποδίδει 490 PS και 465 Nm. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η ιστορία πίσω από τον σχεδιασμό της Ferrari F430 [video]

Η κίνηση γίνεται από τους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων με χειριστήρια αλλαγής τοποθετημένα στο τιμόνι.

Michael Schumacher

Η F430 ήταν το πρώτο μοντέλο της Ferrari που είχε το manettino, το οποίο στα ιταλικά σημαίνει «μικρός μοχλός». Πρόκειται για έναν διακόπτη στο τιμόνι που επιτρέπει στον οδηγό να επιλέγει προφίλ οδήγησης, ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου και το πόσο θέλει να παίξει με το κεντρομήχανο σούπερκαρ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari F430 εισέβαλε σε εστιατόριο!

Θα περίμενε κανείς ότι ο Michael Schumacher θα λάτρευε τη λειτουργία του, επειδή ήταν παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιούσε στα μονοθέσια της Formula 1.

Michael Schumacher

Η F430 ομως δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από τον Γερμανό οδηγό, αλλά δόθηκε ως δώρο στην οικογένειά του. Στην άδεια κυκλοφορίας μάλιστα αναγραφόταν το όνομα του πατέρα του, Rolf Schumacher.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Michael Schumacher θεραπεύεται με ήχους Mercedes-AMG

Εκεί που μπορείτε να βρείτε -κυριολεκτικά- την υπογραφή του Schumi είναι στο ντουλαπάκι μπροστά από τον συνοδηγό.

Michael Schumacher

Τώρα η Ferrari πωλείται μέσω της Gallery Aaldering στην Ελβετία, με τιμή €299.500. Έχει διανύσει μόλις 29.301 km. 

Η καταχώριση ενημερώνει ότι το αυτοκίνητο είναι σε σχεδόν άψογη κατάσταση, με ελάχιστη ορατή φθορά στο κάθισμα του οδηγού.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube