Η ιστορία πίσω από τον σχεδιασμό της Ferrari F430 [video]

Η ιστορία πίσω από τον σχεδιασμό της Ferrari F430 [video]

Από που άντλησε την έμπνευσή του ο Frank Stephenson για να σχεδιάσει την Ferrari F430; Με ένα μικρό video μας παρουσιάζει τις σκέψεις που τον οδήγησαν σε αυτή τη δημιουργία.

Ferrari F430

Είναι γεγονός πως η αισθητική ενός αυτοκινήτου σχηματίζει την πρώτη εντύπωση στα μάτια του κοινού και αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την εμπορική του επιτυχία. Οι άνθρωποι όμως που βρίσκονται πίσω από αυτό, συνήθως παραμένουν αφανείς, πίσω από τις κάμερες, αφήνοντας το έργο τους να μιλήσει για αυτούς. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον Frank Stephenson, όπου τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει το δικό του κανάλι στο YouTube και μας παρουσιάζει πτυχές από την καριέρα του. Στην προκειμένη περίπτωση από την εποχή που δούλευε επάνω στη Ferrari F430.

Όπως ο ίδιος διηγείται, το αρχικό brief ήταν να δημιουργήσει κάτι επάνω στην 360 Modena. Υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να πει κανείς πως ο διάδοχος της F355, που παρουσιάστηκε το 1999, αποτέλεσε μια βάση για τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της φίρμας. Το σχήμα άρεσε, οπότε ήταν λογικό οι Ιταλοί να θέλουν να επενδύσουν σε αυτό.

Στα μόλις 56 δευτερόλεπτα του video, ο Frank Stephenson καταλήγει πως δεν μπορεί να σκεφτεί άλλο αυτοκίνητο που ανέγραφε την ονομασία του -Ferrari F430- στους καθρέφτες

Ferrari F430  

Ο ίδιος ο Stephenson, ωστόσο, έβρισκε την 360 κάπως «ήπια» για τα γούστα του. Έτσι, έκανε μία αναζήτηση στις επιτυχημένες Ferrari του παρελθόντος και γρήγορα κατέληξε στη Shark Nose του 1951. Τα θρυλικά εκείνα ρουθούνια θεώρησε πως θα αποτελούσαν τη σωστή προσθήκη σε ένα νέο σχήμα. Θα γεφύρωναν την παράδοση της εταιρίας με το μέλλον και ταυτόχρονα θα έδιναν μια σαφώς πιο δυναμική νότα στο όλο σχήμα. 

Στα μόλις 56 δευτερόλεπτα του video, ο ίδιος καταλήγει πως δεν μπορεί να σκεφτεί άλλο αυτοκίνητο που ανέγραφε την ονομασία του -Ferrari F430- στους καθρέφτες, ενώ ως αποτέλεσμα ήταν λίγο πιο όμορφο, πιο επιθετικό και, εν γένει, πιο Ferrari από το μοντέλο που αντικαθιστούσε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube