Πουλιούνται ακόμη καινούργια Dodge Viper!

Πουλιούνται ακόμη καινούργια Dodge Viper!

Κοντεύουν τέσσερα χρόνια από την κατάργηση του Dodge Viper όμως μερικά καινούργια παραδείγματα του μοντέλου παραμένουν κρυμμένα σε αντιπροσωπείες των ΗΠΑ.

Παρόλο που η παραγωγή του Dodge Viper ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2017 με το κλείσιμο του Conner Avenue Assembly Plant, η Dodge πούλησε δύο ολοκαίνουρια παραδείγματα του μοντέλου μέσα στο προηγούμενο τρίμηνο σε ΗΠΑ και Καναδά!. Αντίστοιχα, τέσσερα καινούργια Viper πουλήθηκαν το 2020, πέντε το 2019 και δεκαεννιά το 2018.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σκοτώνουν τα Viper όταν γεράσουν [video]

Το πού μπορεί κάποιος να βρει ένα Dodge Viper με μηδενικά χιλιόμετρα στο οδόμετρο παραμένει μυστήριο, καθώς οι λιγοστές αντιπροσωπείες που έχουν διαθέσιμα παραδείγματα προς πώληση επιλέγουν να μη τα διαφημίζουν. Ένας πιθανός λόγος που τα κρατούν κρυμμένα, είναι πως περιμένουν να ανέβουν οι τιμές τους καθώς η ζήτηση για σπορ μοντέλα περιορισμένης παραγωγής συνήθως αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου.

Να θυμίσουμε πως από το 1992 μέχρι το 2017 κυκλοφόρησαν πέντε γενιές του Dodge Viper - τα SR I (1991-1995), SR II (1996-2002), ZB I (2003-2007), ZB II (2008-2010) και VX (2013-2017). Κοινά χαρακτηριστικά όλων των Viper ήταν ο θηριώδης κινητήρας V10 κάτω από το μακρύ καπό, το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και η κίνσηση στους πίσω τροχούς. Η απόφαση της Dodge να καταργήσει το Viper από τους καταλόγους της έχει να κάνει με τις χαμηλές πωλήσεις του μοντέλου που δεν δικαιολογούσαν την εξέλιξη μιας νέας γενιάς.

Παρόλα αυτά δεν πρέπει να αποκλείουμε μια πιθανή επιστροφή του Dodge Viper υπό τη νέα διοίκηση του ομίλου Stellantis, ως ένα halo model για την Dodge που θα ακροβατούσε ανάμεσα στις κατηγορίες των σπορτσκαρς και των σουπερκαρς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι θα λέγατε για ένα νέο Dodge Viper;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube