Πωλείται σπάνια Citroën DS 21 Majesty του Chapron

Πωλείται σπάνια Citroën DS 21 Majesty του Chapron

Μια από τις 27 Citroën DS 21 Majesty που κατασκεύασε ο Henri Chapron και μια από τα τρεις με κατευθυνόμενα φώτα πρόκειται να βγει σε δημοπρασία. Και θα μπορούσε πιάσει €100.000!

Ο Henri Albert Maurice Chapron και η Citroën DS έχουν μια πολύπλευρη ιστορία, καθώς τα επιτεύγματα του Γάλλου καροσιέ με βάση την γαλλική «θεά» ήταν ποικίλα. Ειρήσθω εν παρόδω, η κορυφαία έκδοση Prestige της Citroën DS, για παράδειγμα, είχε τη δική του υπογραφή. Αλλά για όσους ήθελαν ακόμη μεγαλύτερη αποκλειστικότητα, ο Chapron πρόσφερε την Citroën DS 21 Majesty.

Συνολικά, από το 1964 έως το 1969, κατασκευάστηκαν ή το ορθότερο θα ήταν να πούμε, φιλοτεχνήθηκαν μόνο 27 Citroën DS 21 Majesty. Μια από τελευταίες, μια από τις τρεις του ’69, θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Bonhams στις 3 Ιουλίου 2022 στην Ελβετία.

Citroën DS 21 Majesty, Henri Chapron, Photo credits Bonhams

To 1966 ήταν η πιο παραγωγική χρονιά για τη Citroën DS 21 Majesty με οκτώ κομμάτια.

Η Citroën DS 21 Majesty υιοθετεί το σχήμα μιας κλασικής μπερλίνας που θυμίζει αυτό της κουπέ DS Concorde που σχεδιάστηκε επίσης από τον Chapron. Αυτή η αρχιτεκτονική επιτρέπει στους πίσω επιβάτες να απολαμβάνουν περισσότερο χώρο για το κεφάλι από το ορίτζιναλ σχέδιο των δύο όγκων. Τα κάθετα «φινάκια» δε, επεκτείνουν τα πίσω φτερά, δίνοντας μια μικρή Cadillac αλά γαλλικά.

Όπως είπαμε, αυτή η Citroën DS 21 Majesty που κατασκευάστηκε το 1969 είναι μια από τις τελευταίες του Chapron, και επομένως μια από τις τρεις με τα διπλά φανάρια πίσω από γυάλινη καλύπτρα και το κατευθυντικό σύστημα που εισήγαγε η DS της εποχής -διαβάστε τη δοκιμή της, εδώ. Επιπλέον, το νικελένια πλευρικά μαρσπιέ σε συνδυασμό με το βαθύ σκούρο μπλε χρώμα προσδίδουν στην DS μια ιδιαίτερα αριστοκρατική εμφάνιση που ενισχύεται από τα χρυσά διακριτικά της. Η καμπίνα διαθέτει ταμπλό πλήρες οργάνων, κλιματισμό, καφέ δερμάτινη επένδυση και ξύλινους καπλαμάδες.

Citroën DS 21 Majesty, Henri Chapron, Photo credits Bonhams

Ο πωλητής αυτής της Citroën DS 21 Majesty την απέκτησε σε δημοπρασία πάλι μέσω του οίκου Bonhams, στη Retromobile του 2009. Το αυτοκίνητο, το οποίο είχε πρόσφατα ανακαινιστεί, του κόστισε 86.250 ευρώ.

Από τότε φυλάσσεται χωρίς να έχει βγει ποτέ στον δρόμο, οπότε θα απαιτήσει εκ νέου φροντίδα αν ο επόμενος ιδιοκτήτης σκοπεύει να το κυκλοφορήσει. Ταξινομημένο στο Βέλγιο, η τιμή του υπολογίζεται σήμερα ανάμεσα στις 50.000 και 100.000 ελβετικά φράγκα ή περίπου 48.000 έως 96.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube