Μια σπάνια Citroën DS Décapotable στο σφυρί

Μια σπάνια Citroën DS Décapotable στο σφυρί

Πολύ λίγες ανοιχτές DS φτιάχτηκαν, και η συγκεκριμένη του 1969 είναι από τις καλύτερες που υπάρχουν.

Την εικοσαετία από το 1955 έως το 1975, η Citroen κατασκεύασε 1,5 εκατομμύριο DS. Από αυτές, μόνο 1.365 ήταν ανοιχτές Décapotable.

Η αιτία βρίσκεται στο ότι οι Décapotable δεν κατασκευάζονταν στο εργοστάσιο, αλλά επί παραγγελία στην αμαξοποιία του Henri Chapron, στο Παρίσι. Εκεί δεν αφαιρούσαν απλά τη σκεπή, αλλά αντικαθιστούσαν τις τέσσερις πόρτες με δύο χειροποίητες και κατά 10 cm μακρύτερες, που στηρίζονταν σε διπλούς μεντεσέδες. Διαφορετικό ήταν και ολόκληρο το πίσω μέρος, μονοκόμματο, με πολυεστερικό καπό για το χώρο αποσκευών.

Υπήρχαν 15 διαθέσιμα χρώματα για το αμάξωμα, 13 αποχρώσεις για το δερμάτινο σαλόνι και τρεις για τις μοκέτες του δαπέδου, με αποτέλεσμα 585 πιθανούς συνδυασμούς.

Η συγκεκριμένη Décapotable είναι μια DS 21, με τον έξτρα πίνακα οργάνων της Jaeger, το ημιαυτόματο υδραυλικό κιβώτιο και το ραδιόφωνο Continental-Edison. O πρώτος ιδιοκτήτης της την κράτησε από το 1969 έως το 1980 και ο δεύτερος άλλαξε τον κινητήρα με έναν νεότερο της σειράς DY, το 1983. Από το 2007 έως το 2010, το αυτοκίνητο ήταν ταξινομημένο στη Βρετανία, πριν ο Άγγλος ιδιοκτήτης του το πουλήσει στον σημερινό.
  
Το 2014, η DS Décapotable αποκαταστάθηκε πλήρως από τους ειδικούς της Automobiles Françaises στο Βερολίνο, με ένα κόστος που έφτασε τα €85.000. Μαζί με το αυτοκίνητο θα δοθεί και μια σειρά από φωτογραφίες και τιμολόγια της ανακαίνισης – και βέβαια έγγραφα που πιστοποιούν ότι πρόκειται για μια γνήσια DS Décapotable εγκεκριμένη από το εργοστάσιο, και όχι για προϊόν μετατροπής.

Η Citroën DS –προφέρεται déesse = θεά– έχει ψηφιστεί ως το ομορφότερο αυτοκίνητο στην Ιστορία από μια επιτροπή 20 διάσημων σχεδιαστών, μεταξύ των οποίων οι Giorgetto Giugiaro, Marcello Gandini, Leonardo Fioravanti, Paul Bracq, Ian Callum και Gordon Murray. Και για πολλούς, η ανοιχτή έκδοση είναι ακόμα πιο όμορφη και σίγουρα πολύ πιο ξεχωριστή.

Ετοιμαστείτε λοιπόν να κάνετε μια καλή προσφορά στη δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s, που θα γίνει στις 12 Μαϊου στο Μονακό. Η εκτίμηση των δημοπρατών είναι πως το αυτοκίνητο θα πιάσει από 150.000 έως 170.000 ευρώ.

[Πηγή: RM Sotheby’s]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube