Η γοητεία της McLaren F1 LM σε όλη της τη λεπτομέρεια [video]

Η γοητεία της McLaren F1 LM σε όλη της τη λεπτομέρεια [video]

Είναι φτιαγμένη να την απολαμβάνεις στην πίστα, να κινείται στο όριο. Ωστόσο, αυτό το στατικό video της McLaren F1 LM αποκαλύπτει την αβάσταχτη γοητεία που κρύβει σε κάθε της λεπτομέρεια.

Έχουν κατασκευαστεί μόλις 106 McLaren F1, οπότε έτσι κι αλλιώς είναι ένα εξαιρετικά σπάνιες και ακριβές. Κάποιες από αυτές, περισσότερο από άλλες.

Μιλάμε φυσικά για την McLaren F1 LM. Μόλις έξι αυτοκίνητα είχαν φτιαχτεί. Και ένα από αυτά ήταν το «μουλάρι» των δοκιμών εξέλιξης. Οπότε καταλαβαίνεται ότι κάθε μία από αυτές είναι υπερπολύτιμη, με τη λέξη μάλλον να μην αρκεί για να αποδώσει την πραγματική διάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη McLaren 570S [video]

Τα αυτοκίνητα αυτά φτιάχτηκαν και πουλήθηκαν ως φόρος τιμής των αγωνιστικών McLaren F1 GTR που έγραψαν ιστορία το 1995 στον 24ωρο αγώνα Le Mans. Η McLaren F1 LM είναι ελαφρύτερη και ισχυρότερη, χρησιμοποιώντας μια παραλλαγή του κινητήρα των 680 ίππων της GTR χωρίς περιοριστικό στόμιο. Η σχεδίαση ήταν εμπνευσμένη από το αεροδυναμικό πακέτο των αγωνιστικών, με σταθερές πτέρυγες, σε αντίθεση με την βασική F1 που δεν είχε εμφανή αεροδυναμικά βοηθήματα. Η επιπλέον κάθετη δύναμη έδινε καλύτερη πρόσφυση στις στροφές, αλλά και περισσότερη αντίσταση. Οπότε η τελική ταχύτητα ήταν μειωμένη.



Ενώ υπάρχουν αρκετά video που δείχνουν μια McLaren F1 LM να ξεδιπλώνει τις αρετές της με το γκάζι στο πάτωμα σε κάποια πίστα, αυτό που βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση. Εστιάζει στις λεπτομέρειες που σχεδιάστηκαν για να εξυπηρετούν κάποια λειτουργική ανάγκη με στόχο την μέγιστη απόδοση, ταυτόχρονα όμως εκπέμπουν ακαταμάχητη γοητεία.

[Πηγή R&T]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube