Πωλείται το FIAT 128 του Diego Maradona

Πωλείται το FIAT 128 του Diego Maradona

Το FIAT 128 Europa του Diego Maradona βγαίνει σε δημοπρασία έναντι 400.000 αργεντίνικων πέσος -περίπου €3.500. Ήταν το πρώτο αυτοκίνητο του ποδοσφαιριστή που το αγόρασε σε ηλικία 22 ετών.

Τι οδηγούσε ο Diego Maradona πριν ξεκινήσει να αγοράζει Porsche 911 και Ferrari F40; Ο θρύλος του αργεντίνικου και παγκόσμιου ποδοσφαίρου κυκλοφορούσε με FIAT 128 Europa! Αυτό ήταν το πρώτο του αυτοκίνητο και το έκανε δώρο στο εαυτό του στα 22 με τα χρήματα που πήρε μεταγραφόμενος από την τοπική Boca Juniors στην Barcelona. Αυτό λοιπόν το αυτοκίνητο βγήκε σε δημοπρασία.

Ο πολύς «El pibe de oro», το χρυσό παιδί του ποδοσφαίρου, δεν το οδηγούσε συχνά, μιας και το χρησιμοποιούσε μόνο όταν γύριζε σπίτι. Το διάσημο πια 128 αποκτήθηκε το 1982 και πουλήθηκε το 1984 όταν ο Maradona εντάχθηκε στην ποδοσφαιρική ομάδα της Napoli. Η ιστορία της μικρής ιταλικής μπερλίνας, που ήταν και το πρώτο προσθιοκίνητο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής της τορινέζικης φίρμας, στη συνέχεια ήταν λιγότερη λαμπρή.

Diego Maradona, FIAT 128 Europa

Παρατημένο δίπλα σε ένα κοτέτσι με όλα του τα χαρτιά μάλιστα, βρέθηκε στο Salto στην επαρχία του Buenos Aires το 2003 από έναν συλλέκτη. Ύστερα από επαληθεύσεις με τις διοικητικές υπηρεσίες, «το αυτοκίνητο ήταν ακόμα στο όνομα του Diego Maradona» ύστερα από τόσα χρόνια, όπως διαβεβαιώνει ο συλλέκτης Martin Varrone. Ο οποίος διευκρινίζει ότι οι διαδικασίες ταξινόμησης είχαν πραγματοποιηθεί από τον Jorge Cyterszpiler, τότε μάνατζερ του διάσημου ποδοσφαιριστή. «Όταν το έμαθα, δεν δίστασα καν: Επέστρεψα στο Salto, το αγόρασα και το πήρα μαζί μου», καταλήγει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Dante Giacosa: Ο «Αρχιτέκτονας» του σύγχρονου αυτοκινήτου

Ο Varrone, αφού αποκατέστησε πλήρως το αυτοκίνητο, αποφάσισε να το αποχωριστεί. Η ιδιαιτερότητα αυτής της πώλησης έγκειται στη διαδικασία αγοράς του. Το FIAT 128 μπορείς να το αποκτήσεις με τη μορφή NFT (non fungible token)* ή «μη εμπορεύσιμες “μάρκες”» θα μεταφράζαμε ελεύθερα. Πρόκειται για ένα ψηφιακό πιστοποιητικό λοιπόν που δεν παραβιάζεται και το οποίο πιστοποιεί την πρωτοτυπία και τη γνησιότητα ενός προϊόντος. Και μπορείς να αγοράσεις NFT μόνο με κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin ή το ethereum.

Το αρχικό ποντάρισμα για το FIAT 128 Europa του Diego Maradona ορίζεται στα 400.000 πέσος Αργεντινής ή περίπου 3.500 ευρώ.

Φυσικά, ο μελλοντικός ιδιοκτήτης δεν θα λάβει μόνο έναν ψηφιακό, εικονικό τίτλο ιδιοκτησίας, αλλά θα μπορεί επίσης να απολαμβάνει την περιουσία του και με το πραγματικό αντικείμενο στα χέρια του! 

Diego Maradona, FIAT 128 Europa

Η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 15 Ιανουαρίου του 2022. Και αν κάποιος από εσάς θα ήθελε να δει το FIAT 128 του Maradona, δεν έχει παρά να πάει στον ιστότοπο xave.market.com με το όνομα «El Primer Auto de D10S», ένα από τα προσωνύμια του αείμνηστου Diego Maradona, ή να πατήσει εδώ

* Συλλεκτικό ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο που χρησιμοποιείται ως εναλλακτική μορφή κρυπτονομίσματος, αλλά διαφέρει από αυτά καθώς κάθε NFT είναι μοναδικό, αντιπροσωπεύοντας μια συλλεκτική αξία. Άρα δεν μπορεί να ανταλλαχθεί, καθώς δεν αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη αξία με τον όρο που δίνουμε στο κλασικό χρήμα ή στα κρυπτονομίσματα. Εξ ου και το «non-fungible» δηλαδή «μη εμπορεύσιμο» του ονόματός του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube