Diego Maradona: Τα αυτοκίνητα που σημάδεψαν τη ζωή του «Θεού» της μπάλας!

Diego Maradona: Τα αυτοκίνητα που σημάδεψαν τη ζωή του «Θεού» της μπάλας!

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου μας αποχαιρέτισε στα 60 του χρόνια και εμείς κοιτάζουμε τη ζωή του μέσα από τα αυτοκίνητα που οδηγούσε.

Ο θάνατος του Diego Maradona σε ηλικία 60 ετών από ανακοπή καρδιάς σκόρπισε θλίψη στους ποδοσφαιρόφιλους ολόκληρου του κόσμου και προκάλεσε τριήμερο εθνικό πένθος στην πατρίδα του την Αργεντινή όπου παρέμεινε ιδιαίτερα δημοφιλής καθόλη τη διάρκεια της ζωής του. Εκτός από τις ασύλληπτες ποδοσφαιρικές του ικανότητες, ο Diego προκαλούσε το κοινό αίσθημα και με την ιδιαίτερη προσωπικότητά του, κάτι που είναι εμφανές και από τις επιλογές του στα αυτοκίνητα.

Ας δούμε λοιπόν συνοπτικά τα πιο ενδιαφέροντα οχήματα που πέρασαν από το γκαράζ του κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας αλλά και μετά από την συνταξιοδότησή του.

Maradona Mercedes

Οι φίλαθλοι της Argentinos Juniors, της πρώτης ομάδας του Diego Maradona στην οποία έπαιζε μεταξύ 1976 και 1981, του πήραν δώρο μια κόκκινη Mercedes-Benz 500 SLC με κινητήρα V8.

Το δώρο έγινε για να τον ευχαριστήσουν καθώς παρά το νεαρό της ηλικίας του προσέφερε τα μέγιστα στην ομάδα σκοράροντας αμέτρητα γκολ. Ακούγεται μάλιστα πως ο Juan Manuel Fangio που τότε ήταν πρόεδρος της Mercedes-Benz Αργεντινής, παρέδωσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου στον Maradona, σε μια συνάντηση μεταξύ θρύλων.

Porsche 924

Το 1980, όταν ήταν μόλις 19 ετών και λίγο πριν πάρει μεταγραφή για τους Boca Junios, ο Maradona αγόρασε το πρώτο του αυτοκίνητο - μια Porsche 924 την οποία κράτησε μέχρι το 1982 όταν πήρε μεταγραφή στην Barcelona.

Η έλευσή του στην Ισπανία συνέπεσε με μια περίεργη επιλογή οχήματος καθώς το 1982 αγόρασε ένα ταπεινό Fiat 128 CLS το οποίο κράτησε μέχρι το 1984. Στα μέσα της δεκαετίας του '80 ο ποδοσφαιριστής είχε στην κατοχή του και ένα μαύρο Ford Sierra XR4, το οποίο οδηγούσε πιο συχνά ο πατέρας του.

Maradona Ferrari Testarossa

Λίγο μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ το 1986 με την εθνική ομάδα της Αργεντινής, ο Maradona θέλησε να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του. Επέλεξε να αγοράσει την Ferrari Testarossa όμως παρόλο που εκείνη την εποχή το Maranello την προσέφερε μόνο σε κόκκινο χρώμα, έκανε ειδική παραγγελία να την αποκτήσει σε μαύρη απόχρωση Glasurit Nero Met 901 / C.

Το αυτοκίνητο πλήρωσε ο τότε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Napoli, Corrado Ferlaino και είναι μια από τις ελάχιστες μαύρες Testarossa μαζί με αυτές των Sylvester Stalone, Michael Jordan και Michael Jackson. Λέγεται επίσης πως ο Diego ήθελε να αγοράσει και μια Ferrari F40, όμως το εργοστάσιο αρνήθηκε να την βάψει μαύρη.

Maradona Renault

 

Το 1991, λίγους μήνες μετά από τη σύλληψη του για κατοχή ναρκωτικών, ο Diego αγόρασε ένα λευκό Renault Fuego GTA Max. Ο ποδοσφαιριστής δεν οδήγησε πολύ το τότε ταχύτερο μοντέλο της Renault, το οποίο αποχωρήστηκε το 1992.

Maradona Ferrari

Η μεγάλη επιστροφή του Diego Maradona στην ομάδα της καρδιάς του - τους Boca Juniors - το 1995, συνέπεσε με την αγορά δύο Ferrari. Τα εν λόγω μοντέλα ήταν δύο πανομοιότηπες F355 Spider, αυτή τη φορά σε παραδοσιακή κόκκινη απόχρωση με υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή και κινητήρα V8.

Maradona Scania

Ένα από τα πιο περίεργα οχήματα που πέρασαν από την κατοχή του θρύλου ήταν το εικονιζόμενο Scania 360 113H. Ο λόγος που το επέλεξε ήταν η ασφυχτική πίεση από τους δημοσιογράφους που δεν τον άφηναν να κυκλοφορήσει προσπαθώντας να τραβήξουν φωτογραφίες και να του πάρουν δηλώσεις μετά από μια δύσκολη σεζόν. Από την ψηλή θέση οδήγησης του φορτηγού, κανείς δεν μπορούσε να δει τον Maradona που βρήκε για λίγο την ησυχία του.

Maradona MINI Cooper S

Μεταξύ 2008 και 2010, ο Diego Maradona επέστρεψε στην Εθνική Αργεντινής, αυτή τη φορά ως προπονητής, κοουτσάροντας τον Lyonel Messi. Όσο ήταν σε αυτό το πόστο, τον είδαμε να οδηγεί δύο διαφορετικά MINI Cooper S.

Ακούγεται επίσης πως μέσα στη δεκαετία του '00 ο Maradona είχε αγοράσει και ένα μαύρο Jeep Grand Cherokee.

Maradona

Αρκετά χρόνια αργότερα, στο σύντομο πέρασμά του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου διετέλεσε προπονητής της ομάδας Al Fujairah για μια σεζόν, ο Diego οδηγούσε μια υβριδική BMW i8 και μια Rolls-Royce Ghost, δύο αυτοκίνητα που θεωρούνται δημοφιλείς επιλογές στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Το 2018, ο Αργεντίνος έγινε αντιπρόεδρος της Dynamo Brest στη Λευκορωσία, και πήρε ως δώρο το αμφίβιο στρατιωτικό όχημα Overcomer HuntaIt από το οποίο εμφανίστηκε να χαιρετά το πλήθος.

Maradona

Τα τελευταία χρόνια, ο Maradona εθεάθει να οδηγεί μια μπλε Chevrolet Camaro τελευταίας γενιάς, ενώ φέτος τον είδαμε και με μια κατάμαυρη BMW M4 η οποία μάλιστα είχε σειρήνα και μπλε φώτα ώστε να μοιάζει με περιπολικό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube