Παρελθόν από της Haas o Guenther Steiner

Παρελθόν από της Haas o Guenther Steiner

Όπως ανακοίνωσε η Haas, η συνεργασία της με τον επικεφαλής της ομάδας Guenther Steiner έφτασε στο τέλος της μετά από οχτώ συναπτές σεζόν.

Haas Guenther Steiner

Χωριστούς δρόμους θα ακολουθήσουν στο εξής Haas και Guenther Steiner, καθώς η αμερικανική ομάδα έκανε γνωστή την λύση της συνεργασίας τους.

Ο Steiner βρέθηκε στο τιμόνι της ομάδας από το 2016, την χρονιά δηλαδή που η Haas έκανε το ντεμπούτο της στην Formula 1. Επί των ημερών του, η Haas κατέγραψε ορισμένες σημαντικές επιτυχίες, με αποκορύφωμα την πέμπτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2018, αλλά και σημαντικές συνεργασίες, μιας και η Haas προμηθευόταν κινητήρες από της Scuderia Ferrari.

Τη θέση του Guenther Steiner στην Haas έρχεται να αναλάβει ο Ιάπωνας Αyao Komatsu, ο οπόιος δραστηριοπείται στον χώρο της Formula 1 για δύο και πλέον δεκαετίες

Guenther Steiner

Έκτοτε όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν το ίδιο καλά. Η ομάδα δεν μπόρεσε ποτέ να προσαρμοστεί στους νέους κανονισμούς και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να προσφέρει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο στους οδηγούς της. Κάπως έτσι, περιορίστηκε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, από τις οποίες δεν μπόρεσε να ξεκολλήσει ούτε την χρονιά που ολοκληρώθηκε, μαζεύοντας όλους κι όλους 12 βαθμούς σε 22 αγώνες (η χαμηλότερη επίδοση μεταξύ όλων των ομάδων).

«Θα ήθελα να ξεκινήσω με το να ευχαριστήσω τον Guenther Steiner για όλη τη σκληρή δουλειά του την τελευταία δεκαετία και του εύχομαι καλή συνέχεια στο μέλλον» δήλωσε ο ιδιοκτήτης της ομάδας Gene Haas. «Προχωρώντας προς τα εμπρός ως οργανισμός είναι σαφές ότι πρέπει να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας στην πίστα».

Προς αυτή τη κατεύθυνση λοιπόν, νέος επικεφαλής της ομάδας αναλαμβάνει Αyao Komatsu. Ο Ιάπωνας δραστηριοποιείται στον χώρο της Formula 1 από το 2003, έχοντας περάσει από τις BAR και Renault. Σύμφωνα με το αφεντικό της Haas, η επιλογή του Komatsu βασίστηκε στην μεγάλη εμπειρία του αλλά και στις εξειδικευμένες τεχνικές του γνώσεις.

Αyao Komatsu
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube