Οι Metallica γυρίζουν την Ευρώπη με EV κι υδρογονοκίνητα

Οι Metallica γυρίζουν την Ευρώπη με EV κι υδρογονοκίνητα

Metallica και προστασία του περιβάλλοντος; Ναι, και δεν είναι καν η πρώτη φορά που το αποδεικνύουν έμπρακτα.

Metallica

Οι Metallica είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στην Ιστορία. Μπορείς να σκεφτείς το heavy metal χωρίς να έρθει στο μυαλό σου το αμερικανικό συγκρότημα που σχηματίστηκε στο Λος Άντζελες στις 28 Οκτωβρίου του 1981.

Τώρα, οι Metallica σκοπεύουν να περιοδεύσουν στην Ευρώπη το καλοκαίρι που μας έρχεται και μάλιστα με καταπράσινο τρόπο.

Οι Metallica αγκαλιάζουν το περιβάλλον και την ηλεκτροκίνηση και το αποδεικνύουν έμπρακτα

Οι James Hetfield, Kirk Hammett, Lars Ulrich και Robert Trujillo θα μετακινούνται κατά τη διάρκεια της περιοδείας με οχήματα που θα κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια. Είτε αυτή παρέχεται από μπαταρία είτε από κυψέλες υδρογόνου.

Metallica

Η ιταλική Iveco κατασκευάζει τα οχήματα που θα έχουν την τιμή να μεταφέρουν τον εξοπλισμό των Metallica ξεκινώντας από το Μόναχο της Γερμανίας και ταξιδεύοντας στη Γηραιά Ήπειρο για τις 14 συνολικά παραστάσεις. Στην πορεία, το συγκρότημα θα τραγουδήσει μεταξύ άλλων στο Ελσίνκι, την Κοπεγχάγη, τη Βαρσοβία και τη Μαδρίτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η συλλογή αυτοκινήτων του James Hetfield, τραγουδιστή των Metallica

Αν και λογικά η μπάντα θα μετακινείται αεροπορικώς, ο εξοπλισμός της θα μεταφέρεται με τα ηλεκτρικά κι υδρογονοκίνητα S-eWay και S-Way Metallica Special Edition φορτηγά της Iveco.

MetallicaΚαθένα θα έχει μαύρο ματ αμάξωμα και κίτρινες πινελιές που ταιριάζουν με το άλμπουμ 72 Seasons των Metallica. Τα ηλεκτρικά με τις κυψέλες υδρογόνου της Iveco μπορούν να διανύσουν έως και 800 km πριν χρειαστούν γέμισμα.

Τα ηλεκτρικά φορτηγά S-eWay έχουν αυτονομία έως και 500 km, ενώ τα S-Way LNG πάνω από 1.500. Αφού καταφτάσουν στην περιοχή της συναυλίας, οι Metallica θα χρησιμοποιούν πλήρως ηλεκτρικά μίνι λεωφορεία, επίσης της Iveco.

Metallica

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Metallica δείχνουν ενδιαφέρον για το περιβάλλον. Μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, το συγκρότημα έπαιξε στην Ανταρκτική πέρυσι, χρησιμοποιώντας γεννήτριες που τροφοδοτούνταν από βιοκαύσιμα.

«Η ίδια η συναυλία πραγματοποιήθηκε μέσα σε μία διαφανή θόλο, παρέχοντας μια μοναδική ακουστική εμπειρία ενώ παράλληλα προστάτευε το παρθένο περιβάλλον», αναφέρει το Metal Injection.

Metallica

«Μέρος της συμφωνίας ήταν ότι να μην ενοχλήσουμε το περιβάλλον, τους πιγκουίνους κι όλη την απίστευτη πανίδα εκεί έξω», είπε ο Ulrich.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube