Ο Vilner δίνει νέα ζωή στο κλασικό Trabant

Ο Vilner δίνει νέα ζωή στο κλασικό Trabant

Το αυτοκίνητο που άλλοτε γέμιζε τους δρόμους της Ανατολικής Γερμανίας μεταμορφώνεται σε ένα ποθητό κλασικό μοντέλο.

Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος Vilner παρουσίασε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Ο λόγος για ένα βελτιωμένο Trabant που κατασκευάστηκε μετά από ειδική παραγγελία του ιδιοκτήτη του. Το «αυτοκίνητο του λαού» της Ανατολικής Γερμανίας παρήχθει μεταξύ 1957 και 1991 με συνολικές πωλήσεις 2,8 εκατομμύρια μονάδες. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Trabant 601 1964-1989

Trabant

Το συγκεκριμένο Trabant 1.1 είναι από τα τελευταία που παρήχθησαν στο Zwickau με τον κινητήρα 1.043 cc, που αποδίδει 45 PS και 74 Nm ροπής και προέρχεται από το VW Polo πρώτης γενιάς. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 4 σχέσεων ενώ το βάρος του οχήματος φτάνει τα 700 kg.

Εξωτερικά, το Trabant διατηρεί την αναγνωρίσιμη σιλουέτα του, απέκτησε όμως πλήρως ανακατασκευασμένο αμάξωμα βαμμένο σε μια μπεζ απόχρωση, σύγχρονα LED φωτιστικά σώματα και ρετρό γραφικά στην οροφή και τους τροχούς. Το νούμερο 21 που κάνει την εμφάνισή του σε αρκετά σημεία του αυτοκινήτου είναι ο αγαπημένος αριθμός του ιδιοκτήτη.

Trabant

Οι μεγαλύτερες επεμβάσεις εντοπίζονται στην καμπίνα όπου το γερμανικό μοντέλο έχει κυριολεκτικά μεταμορφωθεί. Οι δερμάτινες επενδύσεις "Ivory Soft" στα καθίσματα σε συνδυασμό με το καρό ύφασμα δημιουργούν μια ρετρό και νοσταλγική ατμόσφαιρα. Το δερμάτινο τιμόνι της Momo, τα εμβλήματα "21" και το δέρμα  "Charcoal Black" στο ταμπλό αναβαθμίζουν την αίσθηση ποιότητας στο κλασικό μοντέλο.

Ο Atanas Vilner, ιδρυτής του βελτιωτικού οίκου δήλωσε «Όλοι όσοι γεννήθηκαν πριν από το 1990 μπορούν να αναγνωρίσουν απευθείας αυτές τις γραμμές. Το Trabant είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια φθηνή λύση μετακίνησης. Είναι ένα σύμβολο μιας εποχής διαχωρισμού, η οποία άφησε το σημάδι της στο παρόν και το μέλλον αρκετών γενιών».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Trabant 601 Turbo quattro ή αλλιώς το Trabby-δράκουλας [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube