Ο Shoichiro Toyoda στο ιαπωνικό Hall Of Fame Αυτοκινήτου

Ο Shoichiro Toyoda στο ιαπωνικό Hall Of Fame Αυτοκινήτου

Ο Akio Toyoda απέτισε φόρο τιμής στην ακλόνητη δέσμευση του πατέρα του στη μάρκα και σε όσα πρέσβευε ο ιδρυτής της.

Shoichiro Toyoda

Ο Shoichiro Toyoda είναι πλέον μέλος του Hall of Fame Αυτοκινήτου της Ιαπωνίας. Ο πρώην επίτιμος πρόεδρος της Toyota Motor Corporation εισήχθη στον διάσημο οργανισμό σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο. Ο Toyoda απεβίωσε τον Φεβρουάριο σε ηλικία 97 ετών από καρδιακή ανεπάρκεια.

Το ιαπωνικό Hall of Fame Αυτοκινήτου είναι ένας οργανισμός που τιμά και προβάλλει τα επιτεύγματα εκείνων που συνέβαλαν στη δημιουργία μιας ακμάζουσας αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ιαπωνία.

Ο Shoichiro Toyoda είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε την Toyota σε κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία. Δεν θα μπορούσε να λείπει από το Hall of Fame Αυτοκινήτου

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Toyota έχει πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια αυτοκίνητα, είναι δίκαιο να πούμε ότι ο Shoichiro Toyoda άξιζε σίγουρα να βρίσκεται εκεί.

Shoichiro Toyoda

Ο γεννημένος το 1925 Ιάπωνας ήταν υπεύθυνος για την απόβαση της Toyota στη Βόρεια Αμερική, η οποία παραμένει μία από τις πιο σημαντικές αγορές της ιαπωνικής μάρκας. Έπαιξε επίσης καθοριστικό ρόλο στην παγκόσμια διάδοση της Lexus και συνετέλεσε στην εξάπλωση της υβριδικής τεχνολογίας με το Toyota Prius.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πέθανε o Shoichiro Toyoda, γιος του ιδρυτή της Toyota

Σύμφωνα με δημοσίευση στους Toyota Times, ο Shoichiro Toyoda εισήχθη στο Hall of Fame για τις επίπονες προσπάθειές του «να ξεπεράσει τις πολυάριθμες διοικητικές προκλήσεις και να μετατρέψει την Toyota Motor Corporation σε μια παγκόσμια εταιρεία, με αποτέλεσμα η Ιαπωνία να ανέλθει στην κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο». 

Shoichiro Toyoda

Στην τελετή, ο γιος του και σημερινός πρόεδρος, Akio Toyoda , εκφώνησε μια ομιλία που αναδείκνυε την καριέρα του πατέρα του ως ηγέτη και μηχανικού της Toyota. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ «Σας τα έλεγα για τα ηλεκτρικά», δηλώνει ο Akio Toyoda

Τον παρουσίασε ως απόλυτα αφιερωμένο στην αποστολή του, λέγοντας ότι ενσάρκωσε το Kaizen, το οποίο χονδρικά μεταφράζεται ως «προσπάθεια συνεχούς βελτίωσης», λέγοντας ότι πάντα έψαχνε να δημιουργήσει κάτι ακόμα καλύτερο.

Shoichiro Toyoda

Θυμόταν επίσης τον αείμνηστο πατέρα του ως κάποιον που προσωποποίησε το όνειρο, το όραμα και τον στόχο του ιδρυτή της εταιρείας, παππού του Kiichiro Toyoda, να «κάνει την Ιαπωνία ένα ευημερούν έθνος».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube