O Mick Schumacher κερδίζει ξανά στην Ευρωπαϊκή F3

O Mick Schumacher κερδίζει ξανά στην Ευρωπαϊκή F3

Μετά το Spa, o γιος του Michael Schumacher πήρε τη δεύτερη νίκη του στην Ευρωπαϊκή F3, αυτή τη φορά στο Silverstone.

Ο Mick Schumacher πήρε τη δεύτερη νίκη του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα F3, στο Silverstone. Είναι εντυπωσιακή η εξέλιξη του το τελευταίο διάστημα, καθώς αυτό είναι το δεύτερο στη σειρά αγωνιστικό σαββατοκύριακο, μετά το Spa, που παίρνει την καρό σημαία.

Ο Schumacher με την Prema Powerteam Dallara-Mercedes προσπέρασε στην εκκίνηση τον poleman Fabio Scherer της Motopark Dallara-Volkswagen και από εκεί και έπειτα ήλεγχε το ρυθμό του αγώνα και τη διαφορά, οδηγώντας προς τη νίκη. Στο τέλος του πρώτου γύρου είχε ήδη διαφορά 1,4” και παρότι αυτή δεν αυξήθηκε ποτέ πάνω από τα 2”, ο Ελβετός Scherer είχε περισσότερο το νου του πίσω του, στον team-mate του Juri Vips.

Δείτε ακόμη Ο Mick Schumacher οδηγεί τη Benetton του πατέρα του στο Spa [video]

Μετά από αρκετές προσπάθειες ο Vips πέρασε στη δεύτερη θέση στον 12ο γύρο και κυνήγησε τον Schumacher, ο οποίος δεν έκανε το παραμικρό λάθος ώστε να του επιτρέψει να προσπεράσει.

«Μετά το σκέλος είχαμε μια  ανησυχία για τα λάστιχα», αναφερόμενος στα κλαταρίσματα που είχαν και οι τρεις οδηγοί της Prema στον πρώτο αγώνα. «Τελικά πήγαν όλα καλά. Έκανα μια καλή εκκίνηση και πήρα μια διαφορά την οποία μπορούσα να ελέγχω. Στα μισά του αγώνα περίπου με πλησίασαν οπότε έπρεπε να πιέσω περισσότερο, αλλά είχα το περιθώριο».

Δείτε ακόμη Ο Mick Schumacher μαθαίνει να οδηγεί [video]

Πρόπερσι ο Mick Schumacher αγωνιζόταν στην F4, σε Γερμανία και Ιταλία. Και είχε καταταγεί δεύτερος και στα δύο πρωταθλήματα. Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά του στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό θεσμό της Ευρωπαϊκής F3, από τον οποίο αναδείχτηκε και ο Max Verstappen, μετά το καρτ. Και τις δύο νίκες του τις έχει πετύχει σε εμβληματικές για την F1 πίστες, στο Spa και στο Silverstone.

Ο Mick Schumacher είναι μόλις ένα χρόνο μικρότερος του Max Verstappen και συνομήλικος του Lance Stroll. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι έχει χάσει το τρένο για την F1. Η οικογένεια δεν δείχνει να βιάζεται, ούτε να έχει κάνει τη Formula 1 αυτοσκοπό, όπως η οικογένεια Stroll που αγοράζει «τιμόνι» ή και ομάδα στον Lance προκειμένου να είναι στο grid. Αν ο Mick Schumacher φτάσει στο επίπεδο απόδοσης που οι άνθρωποι που τον προπονούν και μανατζάρουν την πορεία του κρίνουν ότι είναι έτοιμος για την F1, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι τα Paddocks θα ανοίξουν διάπλατα για αυτόν. Η Mercedes αλλά και η Ferrari έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι παρακολουθούν από πολύ κοντά την εξέλιξή του.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube