Νίκη για τον Mick Schumacher

Νίκη για τον Mick Schumacher

Ο μικρός Schumacher ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την πορεία του προς την κορυφή του motorsport.

Ο Mick Schumacher, γιος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή F1, πήρε κεφάλι στο Ιταλικό Πρωτάθλημα F4, κερδίζοντας τους δύο από τους τρεις αγώνες του διημέρου στην πρεμιέρα του θεσμού στο Misano.

O 17χρονος  συμμετέχει στα πρωταθλήματα Formula 4 τόσο στην Ιταλία όσο και στην Γερμανία, με την Prema Powerteam. Θα αποφασίσει αργότερα μέσα στη χρονιά αν θα επικεντρωθεί σε έναν από τους δύο θεσμούς. Στην Ιταλία το format των αγώνων για το 2016 προβλέπει προκριματικούς και έναν τελικό. Οι 41 οδηγοί που συμμετέχουν χωρίζονται σε groups και συμμετέχουν σε σειρά δύο ή τριών προκριματικών από τους οποίους, σύμφωνα με τον μέσο όρο, καθορίζεται ο αριθμός και η σειρά εκκίνησης των οδηγών που προκρίνονται στον τελικό.

Ο Schumacher γρήγορα προσπέρασε τον κάτοχο της pole, Marcos Siebert, για να κερδίσει τον πρώτο αγώνα το πρωί του Σαββάτου. Και αργότερα, κέρδισε υπό βροχή τον απογευματινό γύρο. Αυτό του έδωσε την pole position για τον τελικό της Κυριακής, και παρότι κόλλησε στην εκκίνηση και έπεσε πίσω, κατάφερε να αναρριχηθεί ξανά ως την 4η θέση. Ο συνδυασμός των παραπάνω αποτελεσμάτων του δίνει την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη του θεσμού, με προβάδισμα 4 βαθμών έναντι του Μεξικάνου Raul Guzman.

Η πορεία του Schumacher στο γερμανικό πρωτάθλημα F4 ξεκινά την επόμενη εβδομάδα, στο Oschersleben.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube