Ο Carlos Sainz Jr. αντικαθιστά τον Fernando Alonso στη McLaren το 2019

Ο Carlos Sainz Jr. αντικαθιστά τον Fernando Alonso στη McLaren το 2019

Αυτό ισχυρίζεται το αμερικανικό δίκτυο ESPN με την επίσημη ανακοίνωση να γίνεται μέσα στην εβδομάδα.

Για σκεφτείτε το καλύτερα. Εν αρχή, ένας τύπος που ονομάζεται Luis Garcia Abad είναι ο μάνατζερ τόσο του Carlos Sainz του νεότερου όσο και του Fernando Alonso. Στη συνέχεια υπάρχει το ζήτημα της εθνικότητας, με τους δύο οδηγούς να είναι Ισπανοί. Και τελευταίο, αλλά σαφώς όχι λιγότερο σημαντικό, ο Sainz είναι δανεικός από τη Red Bull στη Renault, κάτι που σημαίνει ότι η μετάβασή του στη McLaren είναι ό,τι πιο φυσικό μπορεί να γίνει.

«Δεν είναι αυτός που υποτίθεται ότι θα αντικαταστήσει τον Daniel Ricciardo το 2019;». Γνωρίζοντας τι μπορεί να γίνει μόλις ο επιθετικός Sainz να βγει εκεί έξω στην πίστα και η προσωπικότητά του έρθει σε σύγκρουση με αυτή του Max Verstappen, ο Christian Horner θα ήθελε έναν οδηγό Νο 2 που δεν θα τον νοιάζει να βοηθάει τον Verstappen κάθε φορά που οι εντολές της ομάδας μπαίνουν στο παιχνίδι.

Το ESPN εξηγεί -χωρίς να αναφέρει καμία πηγή- ότι η ανακοίνωση θα γίνει αργότερα την εβδομάδα. Τι θα γίνει με τη Red Bull, λοιπόν; Το ESPN λέει ότι ο Pierre Gasly θα πάρει το δεύτερο μπάκετ στη Red Bull και με βάση τις επιδόσεις του στην Toro Rosso με την υβριδική μονάδα ισχύος της Honda, ο Γάλλος ταιριάζει στην οδήγηση για το μονοθέσιο της μητρικής ομάδας.

Τόσο ο Ricciardo όσο και ο Alonso έφεραν τα πάνω κάτω στην αγορά των οδηγών, με τα περισσότερα νέα να αναμένονται μέχρι το τέλος της σεζόν από τη Force India και τη Williams. Την Force India εξαγόρασε fund του οποίου ηγείται ο Lawrence Stroll, έτσι ο Lance αναμένεται να μετακινηθεί εκεί, μάλλον μαζί με τον Sergio Perez ο οποίος ήταν αυτός που έκανε τα ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να προστατέψει την χρεοκοπημένη ομάδα από εξωτερικούς πιστωτές και να δρομολογήσει τις διαδικασίες εξαγοράς. Ο Esteban Ocon, ως οδηγός της Mercedes, μάλλον θα πάει στη Williams. Η οποία, καθώς βρίσκεται σε αγωνιστικό τέλμα ενώ χάνει και την υποστήριξη της Martini, είναι πολύ πιθανό να συσφίξει τις σχέσεις της με τη Mercedes, πέρα από την προμήθεια κινητήρα (η συμφωνία του 2019 θα περιλαμβάνει τουλάχιστον και το κιβώτιο). Mercedes και Williams έχουν αμφότερες λόγους να θέλουν μια συνεργασία στενή, στο ίδιο μοντέλο του δίδυμου Ferrari-Haas.

Αφού ο Fernando Alonso εγκαταλείψει τη Formula 1 στο τέλος του 2018, ο Kimi Raikkonen θα είναι ο γηραιότερος οδηγός του Τσίρκου. Γεννημένος στις 17 Οκτωβρίου 1979, ο Iceman είναι 38 ετών. Παρόλο που η Ferrari δεν έχει υπογράψει επέκταση του συμβολαίου του για το 2019, ο Φινλανδός είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει με τη Ferrari επειδή είναι τόσο αξιόπιστος όσο και ομαδικός παίκτης όταν ο Sebastian Vettel είναι πιο γρήγορος από αυτόν.

Να υπενθυμίσουμε ότι, το 2019, η FIA θα επιβάλλει αεροδυναμικές αλλαγές με στόχο μια λιγότερη τυρβώδη ροή αέρα στο πίσω μέρος που θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα να πλησιάζουν το ένα το άλλο διευκολύνοντας τα προσπεράσματα. Μια φαρδύτερη και πιο απλή εμπρός πτέρυγα και μια τροποποιημένη αεροεισαγωγή για τα εμπρός φρένα βρίσκονται προ των πυλών. Μια άλλη αλλαγή είναι η αύξηση του ορίου καυσίμου στα 110 κιλά (από 105) ώστε να μειωθεί το φαινόμενο "lift and coasting", τα διαστήματα δηλαδή κατά τα οποία οι οδηγοί παγώνουν το ρυθμό τους για να εξοικονομήσουν καύσιμο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube