O Ricciardo στη Renault για δύο χρόνια

O Ricciardo στη Renault για δύο χρόνια

Ανακοινώθηκε λίγο μετά την επισημοποίηση της αποχώρησης του Αυστραλού από τη Red Bull.

Λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση της Red Bull πως ο Daniel Ricciardo θα αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος της σεζόν, η Renault τον καλωσόριζε στις τάξεις της. 
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε διετή συνεργασία και πως ο άλλος οδηγός της ομάδας θα είναι ο Nico Hulkenberg. 
Σαν αποτέλεσμα ο δανεικός από τη Red Bull Carlos Sainz jr. βλέπει την πόρτα της εξόδου. 

Ήταν μάλλον μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πήρα μέχρι τώρα την καριέρα μου, δήλωσε ο Ricciardo. Αλλά σκέφτηκα ότι ήρθε η ώρα να πω «ναι» σε μια νέα πρόκληση.
Ξέρω ότι υπάρχει δρόμος μπροστά για να μπορέσει η Renault να φτάσει στο στόχο της και να ανταγωνιστεί στο ανώτατο επίπεδο αλλά με εντυπωσίασε η εξέλιξή της σε μόλις δύο χρόνια και γνωρίζω ότι κάθε φορά που η Renault βρισκόταν στο άθλημα, τελικά κέρδισε.
Ελπίζω να μπορέσω να τους βοηθήσω σε αυτό το ταξίδι, κατέληξε.

Από την πλευρά της Renault ο Cyril Abiteboul δήλωσε: Η υπογραφή του Daniel υπογραμμίζει την αποφασιστικότητά μας να επιταχύνουμε την πορεία μας για συνεχή εξέλιξη και ανταγωνιστικότητα. Το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του Daniel είναι μια επιπλέον παρακαταθήκη για εμάς. 
Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να του εξασφαλίσουμε το καλύτερο αυτοκίνητο. 

Με την ένταξη του Ricciardo στη Renault o Sainz θα πρέπει να πιέσει στο παρασκήνιο αν θέλει να είναι αυτός που θα πάρει τη θέση του στους «ταύρους», ή να αποφασύσει αν θα βρει θέση σε άλλη ομάδα, πιθανόν και την Toro Rosso. Ωστόσο άλλοι λένε πως φαβορί για τη θέση του Ricciardo είναι ο Pierre Gasly.
Οι εξελίξεις αναμένονται με ενδιαφέρον, καθότι θα προκαλέσουν και άλλες «καραμπόλες». 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube