Νέο SEAT Arona TGI με φυσικό αέριο

Νέο SEAT Arona TGI με φυσικό αέριο

Μετά τα Mii, Ibiza και Leon, παρουσιάζεται και έκδοση του μικρού crossover Arona που κινείται με CNG.

To Arona TGI, που θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο Παρίσι, την ερχόμενη εβδομάδα, περιγράφεται ως «το πρώτο SUV παγκοσμίως με κινητήρα συμπιεσμένου φυσικού αερίου».

Ο κινητήρας αυτός είναι ο γνωστός 3κύλινδρος 1.0 TGI που αποδίδει εδώ ισχύ 90 PS και ροπή 16,3 kgm. Συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων κι επιταχύνει το μικρό crossover από στάση έως τα 100 km/h σε 12,8”. Η τελική ταχύτητα δίνεται ως 172 km/h.

To φυσικό αέριο αποθηκεύεται σε τρεις κυλινδρικές δεξαμενές ασφαλείας με συνολική χωρητικότητα 14,3 kg, που δίνουν αυτονομία 400 km. Όταν εξαντληθεί το αέριο, το σύστημα τροφοδοσίας γυρίζει αυτόματα στη βενζίνη, με την οποία μπορούν να καλυφθούν άλλα 160 km. Η συνολική αυτονομία, δηλαδή, βρίσκεται στα 560 km.

Οι τρεις δεξαμενές CNG είναι τοποθετημένες κάτω από το ειδικά διαμορφωμένο δάπεδο και η τροφοδοσία του κινητήρα γίνεται μέσω ανοξείδωτων σωλήνων με αισθητήρες πίεσης και ηλεκτρονικό ρυθμιστή πίεσης. Ο κινητήρας ξεκινά αυτόματα με βενζίνη αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω από -10 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια το σύστημα ξεκινά μια διαδικασία θέρμανσης των μπεκ γκαζιού και, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ενεργοποιείται το κύκλωμα του CNG.

Το νέο Arona TGI θα διατίθεται στις γνωστές εκδόσεις εξοπλισμού Reference, Style, Xcellence και FR, με τους πελάτες να έχουν επιλογή ανάμεσα σε 68 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς για το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τον επίσημο τιμοκατάλογο της ελληνικής αντιπροσωπείας, το Arona 1.0 TGI MY2019 κοστίζει €16.650 στη (μεσαία) έκδοση εξοπλισμού Style.

[Πηγή: SEAT]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το SEAT Arona 1.0 TSI  (βενζίνης) με τους 115 ίππους

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το SEAT Arona 1.6 TDI (ντίζελ) των 95 ίππων

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube