Νέο Mitsubishi ASX 2023, ανακοινώθηκε η γκάμα των μοτέρ

Νέο Mitsubishi ASX 2023, ανακοινώθηκε η γκάμα των μοτέρ

Η ιαπωνική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι τη νέα γενιά του δημοφιλούς Mitsubishi ASX θα τη δούμε στις αντιπροσωπείες το 2023 με μια επιλογή από βενζινοκινητήρες και υβριδικές εκδόσεις.

Mitsubishi ASX 2023

Η νέα γενιά του Mitsubishi ASX είναι προ των πυλών. Ένα μοντέλο που εξελίχτηκε ειδικά για την ευρωπαϊκή αγορά και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Mitsubishi με το Groupe Renault στο πλαίσιο της Συμμαχίας. Και πρέπει να έχουμε κατά νου ότι το νέο Mitsubishi ASX δεν θα σχετίζεται τεχνικά με το μοντέλο που πουλιόταν στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου. Η ιαπωνική εταιρεία μάλιστα έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα νέες τεχνικές λεπτομέρειες.

Το νέο Mitsubishi ASX 2023 θα ποντάρει χωρίς καμμία συστολή απέναντι στον εξηλεκτρισμό. Η γκάμα των μοτέρ λοιπόν θα αποτελείται από μια επιλογή βενζινοκινητήρων και, το πιο σημαντικό, δύο υβριδικές εκδόσεις. 

Τρεις βενζινοκινητήρες, μια αυτοφορτιζόμενη υβριδική (HEV) και μια επαναφορτιζόμενη υβριδική (PHEV) για την γκάμα του νέου Mitsubishi ASX

 Καύσιμο  Κινητήρας  PS  Κιβώτιο  Μετάδοση 
 Βενζίνη  1.0 MPI-T 91  Χειροκίνητο 6άρι  Εμπρός 
 Βενζίνη  1.3 DI-T 140  Χειροκίνητο 6άρι  Εμπρός 
 Βενζίνη  1.3 DI-T 158  Aυτόματο 7άρι Εμπρός 
 Βενζίνη HEV  1.6 Υβριδικός 145  Aυτόματο  Εμπρός 
 Βενζίνη PHEV  1.6 plug-in hybrid  160  Aυτόματο  Εμπρός 


Όλα τα κινητήρια σύνολα που ανακοίνωσε η εταιρεία θα είναι διαθέσιμα από το λανσάρισμα του νέου Mitsubishi ASX. H βασική έκδοση φορά έναν 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0 MPI-T με 92 άλογα που θα συνδυάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Αμέσως από πάνω του ακολουθεί ένας βενζινοκινητήρας 1.3 DI-T σε δύο επίπεδα ισχύος: 140 και 158 ίπποι. Η 140άρα έκδοση θα συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο σασμάν, ενώ η έκδοση των 158 ίππων θα χρησιμοποιεί αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις.

Η αυτοφορτιζόμενη υβριδική έκδοση θα αποδίδει συνολική μέγιστη ισχύ 145 PS και θα συνδυάζει έναν 1.600άρη βενζινοκινητήρα με δύο μικρούς ηλεκτροκινητήρες. Επιπλέον, η μπαταρία των 1,3 kWh θα του επιτρέπει να κυκλοφορεί για μικρές αποστάσεις με 100% ηλεκτρική λειτουργία. 

Το ισχυρότερο σύστημα κίνησης στην γκάμα του νέου Mitsubishi ASX θα είναι η παραλλαγή plug-in hybrid. Το PHEV θα συνδυάζει επίσης έναν βενζινοκινητήρα 1,6 lt με δύο ηλεκτροκινητήρες. Η ισχύς θα φτάνει τα 160 άλογα και η μπαταρία τις 10,5 kWh. Ενεργειακή πυκνότητα που θα επιτρέπει στο νέο Mitsubishi ASX να κινείται για περίπου 50 km αποκλειστικά με ενέργεια από τον συσσωρευτή.

Mitsubishi ASX 2023

Πότε θα δούμε το νέο Mitsubishi ASX στις αντιπροσωπείες; Το ντεμπούτο του ASX θα γίνει εφέτος και πιο συγκεκριμένα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ωστόσο, για να δούμε το εμπορικό λανσάρισμα του αυτοκινήτου, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την άνοιξη του 2023.

Η διαδικασία παραγωγής ήδη προετοιμάζεται και θα ξεκινήσει σε εργοστάσιο της Συμμαχίας στην Ισπανία και πιο συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις που διαθέτει το Groupe Renault στο Valladolid. Αυτό οφείλεται στη στενή σχέση που έχει το νέο Mitsubishi ASX με το Renault Captur που επίσης κατασκευάζεται εκεί, καθώς και τα δύο υποστηρίζονται από την πλατφόρμα CMF-B.

Mitsubishi ASX 2023

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube