Νέο Hyundai Tucson plug-in: Επίσημες πληροφορίες

Νέο Hyundai Tucson plug-in: Επίσημες πληροφορίες

Με το απλό υβριδικό ήδη στην αγορά, το νέο Hyundai Tucson θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές του 2021 με νέο επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης 265 ίππων.

Hyundai Tucson plug-in

Το νέο Hyundai Tucson διαθέτει μια γκάμα εξ ολοκλήρου υβριδική. Μετρήστε τι προσφέρει με κάθε έκφανση του υβριδισμού του: Mild hybrid με 1.600άρη βενζινοκινητήρα με 150 άλογα, mild hybrid με 1.600άρη ντίζελ με 136 άλογα και αυτοφορτιζόμενο υβριδικό με βενζινοκινητήρα 1.600 cc και ηλεκτρομοτέρ, αθροιστικής ισχύος 230 ίππων.

Αυτά τα μοντέλα έχουν ξεκινήσει ήδη την εμπορική καριέρα τους επί παραγγελία σε αρκετές ευρωπαϊκές αγορές, ενώ το 2021 θα την ξεκινήσει και το επαναφορτιζόμενο υβριδικό. Με την ευκαιρία αυτή λοιπόν, ο Κορεάτης κατασκευαστής έρχεται να δώσει στη δημοσιότητα το τεχνικό φύλλο του αυτοκινήτου, του οποίου το εμπορικό λανσάρισμα τοποθετείται την άνοιξη του επόμενου έτους.

Κάτω από το καπό του Tucson plug-in, όπως θα ονομάζεται, βρίσκεται ο γνωστός μας 1.600άρης βενζινοκινητήρας T-GDi που συνδυάζεται με ένα ηλεκτρομοτέρ ισχύος 66,9 kW (91 PS). H αθροιστική ισχύς του υβριδικού συστήματος κίνησης ανέρχεται στους 265 ίππους και η αντίστοιχη ροπή στα 350 Nm. 

Hyundai Tucson plug-in

Το σύστημα συνδυάζεται με αυτόματο 6άρι σασμάν που περνά την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, ενώ υπάρχει επίσης και επιλογέας για το τερέν. Τος σύστημα τετρακίνησης HTRAC μάλιστα, μεταβάλλει την κατανομή της ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες, ανάλογα με τις συνθήκες πρόσφυσης και την απαίτηση σε φορτίο.

Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό Tucson είναι εφοδιασμένο με μια μπαταρία ιόντων λιθίου ενεργειακής πυκνότητας 13,8 kWh. Οι Κορεάτες υπόσχονται με αυτή την μπαταρία ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 50 km. Για την επαναφόρτισή της δε, υπάρχει εσωτερικός φορτιστής ισχύος 7,2 kW. 

Hyundai Tucson plug-in

Τα καλά νέα όμως έρχονται και από τη θέση της μπαταρίας που είναι τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα της καμπίνας, μην επηρεάζοντας διόλου το πορτμπαγκάζ. Χώρος αποσκευών που με 558 lt είναι κατά 45 lt αναβαθμισμένος σε σχέση με το προηγούμενο Tucson.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube