Nέο Honda Legend, ντεμπούτο τον Αύγουστο

Nέο Honda Legend, ντεμπούτο τον Αύγουστο

Το Pebble Beach θα φιλοξενήσει εκτός απροόπτου την επιστροφή του Legend.

Το από καιρό χαμένο Legend ενδέχεται να κάνει την επιστροφή του, με τη Honda να έχει βάλει στο πρόγραμμα να αναγεννήσει την πολυτελή λιμουζίνα της, παρουσιάζοντάς την στην California τον Αύγουστο.

Ακόμα κι αν η αγορά για τις μεγάλες μπερλίνες βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση -όπως ποτέ άλλοτε- από τα premium SUV, το αμερικανικό Car & Driver επιμένει ότι η Honda θα παρουσιάσει ένα μια μεγάλη μπερλίνα στη Monterey Car Week.

Το περιοδικό επιμένει ότι ο νέος σχεδιασμός του Legend θα αναφέρεται ευθέως στο πρωτότυπο Precision, το οποίο και βλέπετε στη φωτογραφία, και το οποίο έχει ήδη «δωρίσει» τη γλώσσα σχεδιασμού του στο νέο Acura RDX, το πρώτο κόμπακτ premium SUV της φίρμας. Και επιμένει επίσης ότι η παραγωγή του θα υποστηρίζεται από αμερικανικό εργοστάσιο.

Η Honda, η οποία αγνόησε αυτή την κατηγορία της αγοράς για περίπου δύο δεκαετίες, άφησε τελικά ένα κενό το οποίο ήρθαν και κάλυψαν οι Κορεάτες με την Genesis και το G70. Στην αμερικανική αγορά εξακολουθεί να διατίθεται φυσικά υπό τα σήματα της Acura (πέμπτη γενιά), αν και το αυτοκίνητο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Sayama, στην Ιαπωνία. Η γκάμα του όμως στις ΗΠΑ διαθέτει μόνο υβριδικό μοντέλο, οι δε πωλήσεις του είναι ελάχιστες για τα αμερικανικά δεδομένα.

Στη Ευρώπη να θυμίσουμε ότι το αυτοκίνητο λανσαρίστηκε το 1987, αλλά η εμπορική πορεία του μοντέλου ήταν ανάξια λόγου. Ως εκ τούτου, η Honda αποφάσισε να μην ασχοληθεί με τις μεγάλες μπερλίνες και την Ευρώπη και να επικεντρωθεί στη Γηραιά Ήπειρο με τα πιο κόμπακτ μοντέλα της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube