Νέες φήμες για συμμετοχή των Audi και Porsche στη Formula 1

Νέες φήμες για συμμετοχή των Audi και Porsche στη Formula 1

Νέες φήμες θέλουν την Audi να αγοράζει την McLaren και την Porsche να προμηθεύει με κινητήρες την Red Bull Racing.

Audi McLaren

Είναι γνωστό ότι ο όμιλος Volkswagen σκέφτεται εδώ και καιρό να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2026, μέσω της Audi ή της Porsche.

Θυμίζουμε ότι τo 2026 θα είναι χρονιά ριζικών αλλαγών στους κανονισμούς της Formula 1, θεσπίζοντας πιο οικολογικούς κινητήρες και μειώνοντας παράλληλα το κόστος συμμετοχής στο θεσμό. Επιπλέον, τα μονοθέσια πιθανότατα θα κινούνται με βιώσιμα καύσιμα και αυξημένη υποβοήθηση από ηλεκτρικά μοτέρ.

Πρόσφατα η Audi ανέφερε στις διαβουλεύσεις της με την FIA ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία των αποφάσεων για τη συμμετοχή της στη Formula 1. Ενώ, ο επικεφαλής της Porsche Motorsport δήλωσε τον περασμένο Νοέμβριο πως οι συνθήκες είναι ιδανικές για συμμετοχή της εταιρίας στον κορυφαίο μηχανοκίνητο θεσμό.

Audi McLaren

Τώρα νέες πληροφορίες έρχονται στην επιφάνεια οι οποίες ισχυρίζονται ότι η συμφωνία απόκτησης της McLaren από την Audi έχει ολοκληρωθεί. Παράλληλα, αναφέρει ότι η Porsche είναι πολύ κοντά στη συνεργασία της με την Red Bull Racing για την προμήθεια κινητήρων. Το σενάριο μεταφράζεται πιθανότατα στη δημιουργία δύο ομάδων, της Audi/McLaren και της Red Bull/Porsche. 

Σε περίπτωση που οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, είναι αβέβαιο μέχρι στιγμής το μέλλον των μοντέλων παραγωγής της McLaren μιας και ο κατασκευαστής από το Ingolstadt δείχνει να βλέπει την βρετανική εταιρία μόνο σαν εισιτήριο στο κορυφαίο μηχανοκίνητο πρωτάθλημα. 

Audi McLaren

Η κρατική Mumtalakat Holding Company από το Μπαχρέιν στην οποία ανήκει το 62,55% του McLaren Group φαίνεται να θέλει ξεφορτωθεί τον κατασκευαστή, ο οποίος βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση με τις πωλήσεις του να κατρακυλούν. 

Το αν οι φήμες για την συμμετοχή των Audi και Porsche στη Formula 1 επιβεβαιωθούν, θα αποδειχθεί στο άμεσο μέλλον. Ποιος όμως δεν θα ήθελε να δει τις Mercedes-AMG, Audi, Porsche, Ferrari, Aston Martin και Alpine να μάχονται στην πίστα;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube