Αudi: Ένα βήμα μακριά από την συμμετοχή της στη Formula 1

Αudi: Ένα βήμα μακριά από την συμμετοχή της στη Formula 1

H Audi ανέφερε στις διαβουλεύσεις της με την FIA ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία των αποφάσεων για τη συμμετοχή της στη Formula 1.

Audi

Ο όμιλος Volkswagen σκέφτεται εδώ και καιρό να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2026, μέσω της Audi ή της Porsche. To 2026 θα είναι χρονιά ριζικών αλλαγών στους κανονισμούς της F1, θεσπίζοντας πιο οικολογικούς κινητήρες και μειώνοντας παράλληλα το κόστος συμμετοχής στο θεσμό. Επιπλέον, τα μονοθέσια πιθανότατα θα κινούνται με βιώσιμα καύσιμα και αυξημένη υποβοήθηση από ηλεκτρικά μοτέρ.

Στην αλληλογραφία μεταξύ του πρώην CEO της FIA, Jean Todt, του CEO της Audi, Μarkus Duesmann, και του επικεφαλής της τεχνικής εξέλιξης του κατασκευαστή, Oliver Hoffmann, οι δύο τελευταίοι ανέφεραν στον Todt «σας ευχαριστούμε για τις προσπάθειες σας, τώρα βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, οι οικονομικοί και τεχνικοί κανονισμοί που μας αποστείλατε ικανοποιούν όλους τους στόχους μας».

Στη συνέχεια της αλληλογραφίας επισημαίνεται ότι η απόφαση της Audi να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το Volkswagen Group. Έπειτα, τα στελέχη της Audi δήλωσαν ότι θέλουν πολύ να συνεργαστούν με τη FIA και ελπίζουν να επισημοποιήσουν την συμμετοχή τους στη Formula 1 μέσα στο 2022.

Audi

Προς το παρών, δεν είναι γνωστό αν ο κατασκευαστής από το Ingolstadt σκοπεύει να συμμετάσχει το 2026 στη Formula 1 ως κατασκευαστής κινητήρων ή σαν ανεξάρτητη ομάδα. Έντονη είναι όμως η φημολογία που θέλει την Audi να βρίσκεται ήδη σε επαφή με την Red Bull και την McLaren.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση εάν η Porsche έχει σκοπό να συμμετάσχει και αυτή στον θεσμό ή το Volkswagen Group θα επιτρέψει μόνο στην Audi να εμπλακεί.

Audi

Όλα δείχνουν όμως πως οδηγούμαστε σε μια ενδοοικογενειακή κόντρα μεταξύ της Audi και της Porsche για την συμμετοχή τους στο κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Θυμίζουμε ότι ο επικεφαλής της Porsche Motorsport δήλωσε τον περασμένο Νοέμβριο πως οι συνθήκες είναι ιδανικές για συμμετοχή της εταιρίας στη Formula 1, χωρίς όμως να έχει παρθεί ακόμα κάποια επίσημη απόφαση.

Όπως και να έχει, ποιος δεν θα ήθελε να παρακολουθήσει την Audi ή την Porsche να μάχεται με τις Mercedes-AMG, Ferrari και τις υπόλοιπες ομάδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube