Υβριδική με πάνω από 700 PS η νέα Mercedes-AMG E 63

Υβριδική με πάνω από 700 PS η νέα Mercedes-AMG E 63

Η νέα Mercedes-AMG E 63 θα ακολουθήσει υβριδικό μονοπάτι υιοθετώντας ένα plug-in hybrid σύνολο με έναν 3λιτρο τούρμπο και ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα που θα αποδίδουν συνδυαστικά, πάνω από 700 PS.

Mercedes-AMG E 63

Mέσα στους επόμενους μήνες η Mercedes-Benz αναμένεται να παρουσιάσει την έκτη γενιά της E-Class και όπως μας έχει συνηθίσει ο κατασκευαστής, στην κορυφή της γκάμας της θα βρίσκεται η έκδοση με την υπογραφή της AMG. 

Ωστόσο, σε αντίθεση με τον προκάτοχο της, η γερμανική μπερλίνα θα ακολουθήσει το εξηλεκτρισμένο μονοπάτι που χάραξαν οι C 63 S E Performance και S 63 E Performance. Έτσι, όπως και το μικρότερο αδελφάκι της θα αποχαιρετήσει τον εκκωφαντικό V8 για χάρη ενός plug-in υβριδικού συστήματος. 

Mercedes-AMG E 63

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Autocar, τη θέση του V8 θα πάρει ένας 3λιτρος 6κύλινδρος σε σειρά τούρμπο κινητήρας που θα συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα απόδοσης περίπου 200 PS. Η συνδυαστική ισχύ του υβριδικού συστήματος κίνησης αναμένεται να ξεπερνά τους 700 PS. 

Το ηλεκτρικό μοτέρ θα κινεί αποκλειστικά τους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου δύο σχέσεων και θα αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 4,8 kWh που θα χαρίζει στη νέα E 63 ηλεκτρική αυτονομία για μερικά χιλιόμετρα. Παράλληλα, το θερμικό μοτέρ θα μεταδίδει την ισχύ του και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 9τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Mercedes-AMG E 63

Τέλος, στην γκάμα θα υπάρχει και η μικρότερη σε ισχύ έκδοση Ε 53 που και αυτή θα υιοθετήσει ένα λιγότερο ισχυρό plug-in υβριδικό σύστημα με τον 3λιτρο τούρμπο.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube