Με 802 υβριδικούς ίππους η νέα Mercedes-AMG S 63 E Performance

Με 802 υβριδικούς ίππους η νέα Mercedes-AMG S 63 E Performance

Η Mercedes-AMG παρουσίασε τη νέα S 63 E Performance την πιο ισχυρή έκδοση της ναυαρχίδας της με 802 PS από ένα plug-in υβριδικό σύστημα και 0-100 km/h σε μόλις 3,3".

Η Mercedes-AMG επαναφέρει το όνομα «S 63» αλλά αυτή τη φορά ακολουθείται και από το «E Performance», δημιουργώντας έτσι την πιο ισχυρή έκδοση της S-Class που κατασκευάστηκε ποτέ. Η plug-in υβριδική πλέον S 63, σε αντίθεση με τη μικρότερη C63 S E Performance, μένει πιστή στον 4λιτρο twin-turbo V8 και προσθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 190 PS.

Ως αποτέλεσμα, η συνδυαστική ισχύς της αγγίζει τους 802 PS και τα 1.430 Nm ροπής, επιταχύνοντας την βάρους 2.520 kg μπερλίνα από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,3". Το σύστημα συνεργάζεται με μια μπαταρία χωρητικότητας 13,1 kWh με το εργοστάσιο να υπόσχεται 33 km ηλεκτρικής αυτονομίας. 

Mercedes-AMG S 63 E PERFORMANCE

Όπως μας έχουν συνηθίσει οι Γερμανοί, η τελική ταχύτητα είναι περιορισμένη στα 250 km/h, αλλά επιλέγοντας το προαιρετικό πακέτο AMG Driver’s Package μπορεί να αυξηθεί στα 290 km/h.

Παράλληλα, η S 63 E Performance εξοπλίζεται με ηλεκτρομηχανικές αντιστρεπτικές, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, τετραδιεύθυνση, ενεργές βάσεις κινητήρα και κεραμικά φρένα.

Mercedes-AMG S 63 E PERFORMANCE

Φυσικά, η φροντίδα της AMG δεν περιορίζεται κάτω από καπό. Εξωτερικά, η S 63 έχει αποκτήσει τη χαρακτηριστική γρίλια των μοντέλων της AMG, πιο επιθετικούς προφυλακτήρες και προεκτάσεις των μαρσπιέ. Στο πίσω μέρος από την άλλη, ξεχωρίζει ένας διαχύτης και οι δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης. 

Περνώντας στο εσωτερικό της, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη του infotainment έχουν αποκτήσει νέα γραφικά της AMG, ενώ από το σπορ τιμόνι της AMG o οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερα επίπεδα ανάκτησης ενέργειας από το ηλεκτρικό μοτέρ, καθώς και το πρόγραμμα οδήγησης που του ταιριάζει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube