Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας Toyota Corolla

Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας Toyota Corolla

Τα πρώτα αυτοκίνητα βγήκαν από το εργοστάσιο του Burnaston.

Η Toyota ξεκίνησε την παραγωγή της 5θυρης και της Touring Sports έκδοσης στο Νησί, στο εργοστάσιο του Burnaston στο Derbyshire.

Κατά την διάρκεια της ολοκλήρωσης της κατασκευής των πρώτων αυτοκινήτων, πραγματοποιήθηκε εορταστική τελετή με αρκετούς επίσημους καλεσμένους. Ως γνωστών, η Corolla είναι το πιο καλοπουλημένο μοντέλο της φίρμας παγκοσμίως, και μέσα στον επόμενο μήνα θα μάθουμε και τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών εκδόσεων.

Το νέο Toyota Auris βασίζεται στην πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture) που χρησιμοποιούν και τα C-HR και Prius, και η σχεδίασή του αποτελεί μια εξέλιξη της φιλοσοφίας Under Priority Catamaran και Keen Look, χαρίζοντάς του μια πιο δυναμική και χαμηλή σιλουέτα.

Toyota Corolla Interior

Όπως είναι λογικό, οι διαστάσεις του νέου μοντέλου δεν έμειναν ανεπηρέαστες, με το μήκος και το πλάτος να κερδίζουν 40 mm και 30 mm αντίστοιχα, και το ύψος να χάνει 25 mm. Σύμφωνα μάλιστα με την Toyota, το μεγαλύτερο ποσοστό του αυξημένου μήκους εντοπίζεται στο μεταξόνιο, στοιχείο που μεταφράζεται σε βελτιωμένους χώρους.

Η γκάμα κινητήρων της 5θυρης και την Touring Sports διαθέτει τρεις επιλογές, μία αποκλειστικά βενζινοκίνητη και δύο υβριδικές. Η βασική είναι με τον 1.2 D-4T των 116 ίππων και οι υβριδικές με θερμικό κινητήρα 1,8 και 2,0 λίτρων, απόδοσης 122 και 180 ίππων αντίστοιχα.

H 4θυρη έκδοση της Corolla, που κατασκευάζεται στην Τουρκία, έχει διαφοροποιημένη γκάμα κινητήρων με δύο επιλογές. Η μία είναι υβριδική με θερμικό κινητήρα 1,8 λίτρων και συνδυαστική ισχύ 122 ίππων και η άλλη με τον αναβαθμισμένο ατμοσφαιρικό 1.6 βενζίνης και απόδοσης 132 ίππων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube