Επίσημο: Νέα Toyota Corolla Sedan [video]

Επίσημο: Νέα Toyota Corolla Sedan [video]

Η Toyota παρουσίασε σήμερα την 4θυρη έκδοση της νέας γενιάς της Corolla.

Η Toyota ετοιμάζεται για το εμπορικό λανσάρισμα της 12ης γενιάς Corolla και μετά την παρουσίαση της 5θυρης και της Touring Sports έκδοσης, σειρά είχε η sedan να κάνει την εμφάνισή της.

Έτσι λοιπόν, ολοκληρώνεται η επέκταση της γκάμας αμαξωμάτων της νέας Corolla, διαθέτοντας τρεις επιλογές για διαφορετικές ανάγκες και γούστα. Τη βάση αποτελεί η σπονδυλωτή πλατφόρμα TNGA που χρησιμοποιούν και άλλα μοντέλα της Toyota, χαρίζοντας μεγαλύτερους χώρους και διαστάσεις, χωρίς να αυξηθεί το βάρος.

Toyota Corolla 2019 Interior

Εμφανισιακώς, η νέα 4θυρη Toyota Corolla ακολουθεί την σχεδιαστική γλώσσα που έχουν ενστερνιστεί και άλλα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας. Πρόκειται για μια εξέλιξη της φιλοσοφίας Under Priority Catamaran και Keen Look, χαρίζοντάς του μια πιο δυναμική και χαμηλή σιλουέτα.

Καθολική ανανέωση υπέστη και η ευρύχωρη καμπίνα του μοντέλου (2,7 m μεταξόνιο), με βελτιωμένα υλικά και επίκαιρο εξοπλισμό άνεσης (ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου κ.ά.) και ασφάλειας (Toyota Safety Sense). Στην κεντρική κονσόλα συναντάμε το νέο σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων με την έγχρωμη οθόνη αφής των 8”, που μπορεί να συνδυάσει και να παρέχει πληροφορία στον υπολογιστή ταξιδίου του πίνακα οργάνων με την οθόνη των 7”, καθώς και στο head up display των 10”.

Toyota Corolla 2019 Range

Η γκάμα κινητήρων της νέας Toyota Corolla έχει δύο επιλογές. Η μία είναι υβριδική με θερμικό κινητήρα 1,8 λίτρων και συνδυαστική ισχύ 122 ίππων και η άλλη με τον αναβαθμισμένο ατμοσφαιρικό 1.6 βενζίνης και απόδοσης 132 ίππων. Η υβριδική συνδυάζεται αποκλειστικά με CVT κιβώτιο και η βενζινοκίνητη με 6άρι χειροκίνητο ή αυτόματο CVT.

Τέλος, η νέα Toyota Corolla Sedan θα κατασκευάζεται στην Τουρκία και η εμπορική της διάθεση θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2019.

[Πηγή: Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube