Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Audi A3 Cabriolet

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Audi A3 Cabriolet

Η δεύτερη γενιά του μοντέλου βρίσκεται καθοδόν για την επίσημη παρουσίασή της.

Στο αναβαθμισμένο εργοστάσιο της γερμανικής φίρμας στο Györ της Ουγγαρίας ξεκίνησε η παραγωγή της κάμπριο έκδοσης του Α3.

Η δεύτερη γενιά του μοντέλου, που θα λανσαριστεί στις αρχές του νέου έτους, είναι χτισμένη στην πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα του ομίλου MQB και διαθέτει πολλές σχεδιαστικές ομοιότητες με το αδελφό Α3 Sport Sedan. Η οροφή είναι υφασμάτινη και η διαδικασία ανοίγματος ή κλεισίματος διαρκεί 18 sec, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και σε ταχύτητες έως 50 km/h.

Κατά το λανσάρισμά του, το νέο Audi A3 Cabriolet θα προσφέρεται με τρεις εκδόσεις κινητήρα. Ο βασικός βενζινοκινητήρας είναι ο 1.4 TFSI των 140 ίππων και ακολουθεί ο 1.8 TFSI των 180 ίππων. Ο μοναδικός πετρελαιοκινητήρας που θα προσφέρεται στην αρχή είναι ο 2.0 TDI των 150 ίππων. Αργότερα, θα τοποθετηθεί και ο 1.6 TDI των 110 ίππων, ενώ στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται ο 2.0 TFSI των 300 ίππων που θα εφοδιάζει την έκδοση S.

Οι παραγγελίες έχουν αρχίσει ήδη να γίνονται δεκτές στην Γερμανία, με την τιμή του μοντέλου να έχει καθοριστεί στις 31.700 ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube