xDrive η επόμενη BMW M5;

xDrive η επόμενη BMW M5;

Ο Friedrich Nitschke, πρόεδρος της BMW M GmbH, αποκάλυψε σημαντικές λεπτομέρειες για την επόμενη γενιά της Μ5.

Ο Friedrich Nitschke, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Auto Motor und Sport, ανέφερε ότι η υφιστάμενη BMW M5 «υποφέρει» και ότι η προσθήκη του συστήματος τετρακίνησης xDrive στην επόμενη γενιά της ίσως να αποτελούσε τη λύση.

Ο Nitschke δεν έδωσε διευκρινίσεις για το τι σημαίνει «υποφέρει». Και για το αν έχει να κάνει με τις επιδόσεις και την ελκτική ικανότητα του αυτοκινήτου που έχει ισχύ 560, 575 και 600 PS ή την απουσία τετρακίνησης τη στιγμή που μέρος του ανταγωνισμού προσφέρει. Αλλά μιας και ακόμη τίποτα δεν έχει προκριθεί, ο Nitschke λέει ότι η εταιρεία θα σταθμίσει τις επιπτώσεις μιας τέτοιας προσθήκης στον τομέα του βάρους και της κατανομής του.

Μιλώντας για το βάρος, ο Nitschke επιβεβαίωσε ότι η επόμενη γενιά της BMW M5 θα είναι ελαφρύτερη από το τωρινό μοντέλο –πώς θα μπορούσε αλλιώς άλλωστε. Απέφυγε να κάνει αναφορά σε αριθμούς, αλλά είπε ότι επιθυμεί το κέρδος στο βάρος να είναι «σημαντικά ανώτερο» σε σχέση με αυτό που κέρδισε η M4 Coupé έναντι της προκατόχου της. Και αυτό μεταφράζεται σε κέρδος για τη νέα M5 τουλάχιστον 80 kg σε σχέση με το τωρινό μοντέλο, δηλαδή αρκετά κάτω από τα 1.800 kg.

[Πηγή Auto Motor und Sport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube