Ανανεωμένη BMW M5 με 575 PS

Ανανεωμένη BMW M5 με 575 PS

Οι διακριτικές πινελιές ανανέωσης που φρεσκάρισαν λίγο την εικόνα της «5άρας» BMW βρήκαν εφαρμογή και στο κορυφαίο μοντέλο της γκάμας, την Μ5. Μαζί τους έφεραν και μια αύξηση ιπποδύναμης από τους 560 στους 575 ίππους, για τις BMW M5 που εξοπλίζονται με το «Competition Package».

Την ανανεωμένη BMW M5 θα την ξεχωρίσεις από τα νέα εμπρός φώτα με τα «angel eyes» μεγαλύτερης διαμέτρου που συναντάμε σε κάθε νέα Σειρά 5, ενώ ως έξτρα διατίθενται φανάρια LED. Ακόμη, οι γρίλιες της μάσκας είναι διατεταγμένες σε ζευγάρια και το διακριτικό «Μ5» υπάρχει πλέον και στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Το σημαντικότερο νέο στο εσωτερικό είναι η τοποθέτηση του τιμονιού της Μ6 με τις τρεις λεπτές ακτίνες.

Το Competition Package, το οποίο δεν διατίθεται μόνο στη νέα Μ5 αλλά και στις Μ6, Μ6 Convertible και Μ6 Gran Coupe, ανεβάζει την ισχύ του διπλά υπερτροφοδοτούμενου V8 των 4,4 λίτρων από τους 560 στους 575 ίππους. Έτσι η Μ5 Competition Package επιταχύνει από στάση ως τα 100 km/h σε 4,2”, αντί 4,3” της απλής και έρχεται στην αγορά σε ευθεία αντιπαράθεση με τη νέα Mercedes-Benz E63 AMG Model S. Το πακέτο περιλαμβάνει όμως και άλλα ελατήρια που χαμηλώνουν το αμάξωμα κατά 10 mm, διαφορετικές ρυθμίσεις στα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και παχύτερες αντιστρεπτικές, που υπόσχονται να προσδώσουν ακόμα πιο σπορ συμπεριφορά στο μεγάλο σεντάν. Εξωτερικά το Competition Package φανερώνεται από τις νέες, ελαφριές ζάντες 20” και τη διαφορετική εξάτμιση, με μαύρες απολήξεις και πιο έντονο ήχο.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube