Ξανά στα πλάνα της BMW ένα premium pick-up μοντέλο

Ξανά στα πλάνα της BMW ένα premium pick-up μοντέλο

Επανέρχεται στα μελλοντικά πλάνα της BMW η περίπτωση ενός pick-up μοντέλου με premium χαρακτήρα, σύμφωνα με τον Domagoj Dukec, τον επικεφαλής του τμήματος BMW Design.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται πως η BMW εξετάζει την είσοδό της στην κατηγορία των luxury pick-up’s, είναι όμως η πρώτη που αυτό το σενάριο συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες ώστε να υλοποιηθεί. 

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την τελευταία τοποθέτηση του επικεφαλής του BMW Design Studio, Domagoj Dukec.

Σύμφωνα με αυτά τα πλάνα λοιπόν, ο Dukec ανέφερε πως η BMW πάντα ψάχνει το χώρο και τον τρόπο για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στην αγορά και τη δεδομένη στιγμή είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει στην εξέλιξη ενός pick-up μοντέλου. 

Ο ίδιος σημείωσε πως από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην BMW, το κοινό πάντα ζητούσε ένα pick-up αυτοκίνητο, όμως δεν υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Στην πορεία εξετάστηκε η περίπτωση να εξελιχθεί ένα pick-up αποκλειστικά για την Αμερικανική αγορά μέσω της BMW X7 του 2019, ένα πλάνο όμως που και αυτό εγκαταλείφθηκε αργότερα και πάλι. 

BMW X7 pick up

Τώρα όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει και η BMW βλέπει πως μπορεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο να βρει χώρο και στην Ευρώπη, βασιζόμενο αυτή τη φορά στις ελαφρώς πιο compact διαστάσεις της επόμενης BMW X5.

Και αν και όταν τελικά το πλάνο προχωρήσει, υπάρχει η διαβεβαίωση από πλευράς BMW πως θα το κάνει με τον δικό της τρόπο και χωρίς να πρέπει να θυσιάσει τίποτα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της γενικότερα, κάτι που προφανώς σχετίζεται με την οδική συμπεριφορά. 

Αυτός είναι πιθανότατα και ο βασικός πυλώνας που θα στηριχθεί για την εξέλιξή του η BMW, στην προσπάθειά της να διαφοροποιηθεί από την περίπτωση της X-Class της Mercedes-Benz, την oποία η ίδια είχε χαρακτηρίσει ως «απογοήτευση» το 2016 όταν και παρουσιάστηκε.

Μένει να δούμε λοιπόν αρχικά αν θα προχωρήσει τελικά το συγκεκριμένο πλάνο, αλλά και αν θα έχει διαφορετική τύχη από το μοντέλο της Mercedes.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube