Και «αγροτικό» από την BMW;

Και «αγροτικό» από την BMW;

Μετά τη Mercedes, και η BMW σκέπτεται να μπει στην ακμάζουσα αγορά των pick-up.

Υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος της BMW περιγράφει τα ελαφρά φορτηγά ως «ενδιαφέρουσα πρόταση», οπότε η βαυαρική φίρμα μπορεί να ακολουθήσει τη Mercedes-Benz στην αγορά των pick-up πολυτελείας.

Όταν ρωτήθηκε αν οι φήμες, που θέλουν την BMW να σχεδιάζει να μπει στην αγορά των pick-up, έχουν βάση, ο διευθυντής της BMW Αυστραλίας, Marc Heinrich Werner (φωτ. κάτω), απάντησε: «Το εξετάζουμε αυτό προσεκτικά», πριν προσθέσει: «Ένα ute (utility, επαγγελματικό) είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα πρόταση».

Το σχόλιο αυτό του Werner είναι η πρώτη παραδοχή ότι η BMW εξετάζει την πιθανότητα να λανσάρει ένα μικρό φορτηγό.

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η BMW έχει μια νέα παγκόσμια στρατηγική πωλήσεων κατά την οποία θα κατασκευάζει περισσότερα ειδικά μοντέλα για συγκεκριμένες αγορές. Από αυτή τη στρατηγική προήλθε  η νέα BMW 1 Series sedan για την Κίνα και άλλες επιλεγμένες αγορές.

Ο Werner, που είχε υπό την εποπτεία του διάφορες αγορές όπως η Ιαπωνία, η Ρωσία, η Ινδία και η Ν. Κορέα, αρνήθηκε να πει αν οι διεξοδικές συζητήσεις για την πιθανή παρουσίαση ενός pick-up έχουν γίνει σε επίπεδο ΔΣ. Είπε όμως: «Εδώ στην BMW, εξετάζουμε συνεχώς τις τάσεις της αγοράς. Πάντα ψάχνουμε για ευκαιρίες στην αγορά και για περαιτέρω εκδόσεις μοντέλων που θα ήταν κατάλληλα για τους πελάτες μας».

Τα σχόλια του Werner ενίσχυσαν τις φήμες ότι η BMW μπορεί να διευρύνει τη βάση της γκάμας της ώστε να περιλάβει στο μέλλον επιλεγμένα επαγγελματικά μοντέλα, ως μέρος της συνεργασίας της με την Toyota (της οποίας το pick-up Hilux είναι μπεστ-σέλερ σε πολλές αγορές)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε το νέο Toyota Hilux στη Namibia της Αφρικής

Η Mercedes-Benz σόκαρε τον ανταγωνισμό στην αγορά των αυτοκινήτων πολυτελείας το 2015 όταν ανακοίνωσε ότι θα εξελίξει το pick-up Mercedes-Benz GLT, με βάση το Nissan Navara NP300.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive του νέου Nissan Navara NP300

H έλλειψη τεχνογνωσίας της BMW στην αγορά των επαγγελματικών αποτελεί το κύριο εμπόδιο για τη δημιουργία ενός pick-up BMW, αλλά η φημολογούμενη συνεργασία με την Toyota (και) στον συγκεκριμένο τομέα θα μπορούσε να ανοίξει νέες προοπτικές ανάπτυξης

Η επιτυχία της BMW στον τομέα των SUV πολυτελείας με τη σειρά μοντέλων BMW Χ1 έως Χ6 θα μπορούσε επίσης να της δώσει την ευκαιρία να εξελίξει ένα pick-up με υψηλότερες επιδόσεις και πιο πολιτισμένο χαρακτήρα από εκείνο της Mercedes-Benz – αν και σε υψηλότερη τιμή.

Το 2011, η M division της BMW είχε δώσει στη δημοσιότητα μια σειρά φωτογραφιών ενός pick-up βασισμένου στην Μ3. Επρόκειτο όμως για πρωταπριλιάτικη φάρσα…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube