VW Viloran: Ένα πολυτελές MPV για την Κίνα

VW Viloran: Ένα πολυτελές MPV για την Κίνα

Με μήκος 5,3 μέτρα, το Viloran μπορεί να μεταφέρει με χαρακτηριστική άνεση έως και 7 επιβάτες.

Μπορεί τα MPV μοντέλα να έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω της κυριαρχίας των SUV, όμως στην Κίνα η κατηγορία των πολυτελών MPV φαίνεται πως έχει άνθιση καθώς μετά από το Lexus LM που παρουσιάστηκε στη Σανγκάη, η Volkswagen σε συνεργασία με την SAIC παρουσίασαν στο Guangzhou το νέο Violran.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο Lexus LM στη Σαγκάη [video]

Το VW Viloran βασίζεται σε μία επιμηκυμένη έκδοση της πλατφόρμας MQB με μήκος 5.300 mm και μεταξόνιο 3.180 mm. Αισθητικά, το μοντέλο υιοθετεί την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα της Volkswagen με τα φώτα LED, τη μεγάλη χρωμιωμένη γρίλια και τους τονισμένους ώμους στο προφίλ να παραπέμπουν στο Touareg.

Στην ευρύχωρη καμπίνα μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 7 επιβάτες σε μια μάλλον ασυνήθιστη διάταξη 2+2+3, με την πρόσβαση να διευκολύνεται χάρη στις ηλεκτρικές συρόμενες πόρτες. Το καλύτερο μέρος για να καθίσει κανείς φαίνεται πως είναι οι δύο άνετες και ηλεκτρικά ανακλινόμενες πολυθρόνες στη μεσαία σειρά, καθώς προσφέρουν άπλετο χώρο για τα γόνατα και θέα στην πανοραμική ηλιοροφή.

VW Viloran

Ο εξοπλισμός του Viloran περιλαμβάνει όλα τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης συμπεριλαμβανομένου του ενεργού cruise control και του traffic jam assistant, κάνοντας ευκολότερη τη ζωή των σοφέρ, και premium ηχοσύστημα Royal Hall-level Dynaudio.

Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πολυτελόυς MPV όμως πολύ πιθανό είναι κάτω το καπό του να βρίσκεται ο 2.0 TSI με απόδοση 220 PS και 350 Nm ροπής που συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων.

Η εμπορική πορεία του VW Viloran θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 ενώ δε γνωρίζουμε αν η γερμανική εταιρεία έχει σχέδια για την κυκλοφορία του σε άλλες αγορές εκτός Κίνας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube